Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (KOÇDER) tarafından organize edilen ‘Otizmin Farkındayım’ etkinliği çerçevesinde, Kocaeli’den Yalova’ya yürüyüş gerçekleştiren Hakan Pekzorlu şehre ulaştı. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından karşılanan Pekzorlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a nezaket ziyaretinde bulundu.

KOÇDER Başkanı İlkin Kılıçaslan, otizm farkındalığına dikkat çekmek için yürüyüş gerçekleştiren Hakan Pekzorlu, Gölcük Engelliler Derneği Kurucu Başkanı Emine Cebeci, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı ve Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan’ın ve otistik çocuklar ile ailelerinin katıldığı ziyarette, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kampanya kapsamında hazırlanan yelek ve önlüğü giyerek otizm farkındalığına destek oldu.

“YALOVA PİLOT İL OLMAYA MÜSAİT”

Başta yürüyüşü gerçekleştirerek etkinliğe dikkat çeken Hakan Pekzorlu ve anlamlı organizasyon için Yalova’ya gelen kafileye 'hoş geldin' dileklerini ileten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kampanya yeleğini giyip, şapkasını takarak, ‘Otizmin Farkındayım’ dedi. Yalova’nın engellilere yönelik çalışmalarda pilot il olabileceğine dikkat çeken Başkan Salman, “Engelli konusunda Yalova’yı örnek bir şehir yaparsak tüm Türkiye’ye başarılı ve güzel bir örnek veririz diye düşünüyorum. Bununla ilgili adımları atıyoruz. Örneğin engelli çocuklarımız için ‘Down Cafe’ yapacağız. Engellilerimiz için bir tane akülü araç şarj istasyonu varken, üç taneye çıkardık. İDO iskelesinin olduğu bölgede engellilerin kaldırımı kullanmalarıyla ilgili sıkıntı vardı, o konuyu hemen düzenledik. Bu insanlar sadece annesinin, babasının evladı değil hepimizin evladı. Onların yaşamını kolaylaştırmak hepimizin görevi. Onların yaşamını kolaylaştırmak anne ve babalarının hayatını kolaylaştırmaktan geçiyor. Ben olaya hep böyle baktım. Onların da nefes almaya ihtiyacı var. İnşallah Yalova’da bunu elbirliğiyle başaracağımıza inanıyorum. Sivil toplum bu konunun lideri olmalı zaten. Biz onlara yardımcı ve yol açan konumda olmalıyız. Yalova, bu konuda belirli bir noktaya geldi. Amacımız bayrağı daha da yukarıya taşımak.” diye konuştu. Bir süre ziyaretçilerle sohbet eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, daha sonra günün anısına fotoğraf çektirdi.