Siirt’teki saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara’daki evinin önünde toplanan kalabalık terörü lanetledi. Şehit ailesini, cenazenin defnedileceği Nallıhan ilçesine salavatlarla uğurlayan mahalle sakinleri, “Başbakan ne yapıyor böyle? Niye vur emri vermiyor? Şehit oluyor. Polis, asker şehit oluyor. Başbakan rahat mı? Evladını, oğlunu götürsün Başbakan. Cumhurbaşkanı oğlunu yollasın. Yeter artık.” şeklinde tepki gösterdi.

Siirt-Pervari karayolunda, yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Barış Akın’ın Başkent’teki evine ateş düştü. Acı haberin ardından şehidin evi ve çevresindeki binalara Türk bayrağı asıldı. Gece boyunca terör örgütüne yönelik tepkiler gün içinde de sürdü. Şehidin evinin önünde toplanan vatandaşlar, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde slogan attı. Şehidin evinin önüne gelen ticari taksi şoförleri yol kapatıp, korna çalarak tepkilerini dile getirdi. Kalabalık daha sonra Türk bayrakları eşliğinde caddeyi kapatıp, yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından İstiklal Marşı okuyan grup, yolu trafiğe açtı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, şehit ailesini ziyaret etti. Şehidin 4 yaşındaki kızı Elif Yağmur, eşi İnci Akın ve annesi cenazeyi almak üzere askeri yetkililerle Etimesgut Askeri Havalimanı’na gitmek üzere evden ayrıldı. Oldukça bitkin olduğu görülen İnci Akın arkadaşının omzuna yaslanıp gözyaşları içinde araca bindi. Şehidin annesi de askeri yetkili tarafından araca götürüldü.

“BU KOLTUK SEVDASINDAN VAZGEÇİN”

Ailenin evin önünden ayrıldığı sırada toplanan mahalleli duruma tepki gösterdi. Bir kadın, “Allah belanızı versin. Yeter artık. Başbakan ne yapıyor böyle? Niye vur emri vermiyor? Şehit oluyor, polis asker ölüyor. Başbakan rahat mı? Evladını, oğlunu götürsün Başbakan. Cumhurbaşkanı oğlunu yollasın. Yeter artık. İki ağaç için sabahladı bu millet. Bu kadar şehit veriyoruz. Tencere tavalarınız nerede sizin. Niye sokağa inmiyorsunuz?” dedi.

"Koltuk sevdasından vazgeçin" diyen başka bir bayan ise “Kaç şehit daha vereceğiz?” diye sordu.

Vatandaşlar daha sonra salavatlar eşliğinde şehit ailesini yolcu etti. Bazı vatandaşlar da belediye tarafından tutulan otobüslere binip, cenazeye katılmak için Nallıhan’a gitti.