Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı devam eden Batı Karadeniz Bölgesi'nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Safranbolu Merkez Camii'nde ilk bayram namazı kılındı. 50 bin 60 metrekare arsa üzerine 4 kat olarak yapılan cami bittiğinde 3 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek.

İnşaatı devam eden caminin bir kısmı Ramazan ayı dolayısıyla ibadete açıldı. Camide kılınan ilk bayram namazına halk yoğun ilgi gösterdi. Bayram namazı vaazını ise Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş verdi. Erbaş cemate özellikle anne ve babaları ziyaret edilmesi, onlara iyi bakılması konusunda Kur'an-ı Kerim'de bulunan hadisler ve Hz. Muhammed (SAV)'in konu hakkında söz ve tavsiyeleri hakkında bilgiler verdi.

Bayram namazından sonra halk toplu olarak cami içinde bayramlaştı. Bayram namazına Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da katıldı.

2012 yılında temeli atılan, 2016'da inşaatı bitecek olan cami 3000 kişi kapasiteli. Camide, 850 kişi kapasiteli konferans salonu, 500 araç kapasiteli kapalı otopark, 460 m2 fuaye ve sergi alanı, kütüphane, 12 derslikten oluşan erkek ve kız Kur’an kursları, kreş, çocuklar için oyun parkı ve spor salonu bulunuyor. Safranbolu Merkez Camii aynı zamanda Türkiye'nin sayılı dini ve sosyal merkezlerinden biri olacak.