Türkiye'nin sınır dışındaki tek toprak parçası olan Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nden çekilmesine tepki gösteren Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Şam'da cuma namazı kılacaklardı güya, beceriksizler Türkiye dışındaki tek vatan toprağını elleriyle verdiler." dedi.

Hükümetin zafer olarak lanse ettiği muhalefetin ise 'hezimet eleştirisi' getirdiği Şah Fırat operasyonu tartışılmaya devam ediyor. Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar, Süleyman Şah Türbesi'nin yıkılıp, Saygı Karakolu'ndaki askerlerin geri çekilmesinin hezimet ve utanç verici olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerinin bulunduğu bölgeden askerini çekip, toprağını terk etmesini utanç olarak nitelendiren Bayraktar, "IŞİD terör örgütünün aylardır Süleyman Şah türbesini kuşattığı, bundan dolayı oradaki askerlerimizin değişiminin dahi yapılamadığı bir süredir konuşulmaktaydı. AKP Hükümeti ise bu iddiaları sürekli yalanlamaktaydı. Ancak gördük ki, her şey gerçekmiş.Türkiye kendi eliyle, tek kurşun atmadan vatan toprağını bir cani terör örgütüne teslim etti. Toprak verildi, askerler tahliye edildi, emanetlerin yeni adresi olarak Türkiye sınırına komşu Eşme bölgesi olarak ilan edildi. Beceriksizlik, iş bilmezlik, rezillik, gaflet. Şimdi cümbür cemaat bu zilleti cilalamaya çalışıyorlar. Neymiş; orada yaşanacak bir çatışma, tarihin en büyük Ortadoğu savaşına neden olurmuş, ülkemiz bataklığa saplanırmış vs. Sanki bir dünya devletiyle çatışacaklardı, Sanki komşu bir devletin silahlı güçleriyle burun buruna gelmişlerdi; Muhatabınız eli kanlı bir terör örgütü, fakat garipsememek lazım aslında; Adamlar, terörle müzakereye alışmışlar bir kere; aylar önce pazarlık yapıldığı, Musul konsolosluğumuzda esir alınan 49 rehinenin serbest bırakılması karşılığında Süleyman Şah türbesinin IŞİD’e verileceği o zamanlar Taraf gazetesinde haber yorum olarak yer almıştı. Bu haberi çok uçuk ve yanlı bir yorum olarak değerlendirmiştik.Fakat adamların bir bildiği varmış AKP nelere kadirmişsin Devr-i iktidarında çuval çuval geliyorlar üzerimize, aklımıza şu sorular da gelmiyor değil; IŞİD bu kez de Eşme'yi de kuşatırsa; çatışma olmasın, huzur kaçmasın diye oradan da kaçacak mısınız? Ya da; İnşallah IŞİD Hatay sınırımıza dayanmaz. Sorun çıkmasın, savaş olmasın diye, büyük devlet refleksiyle askerimizi buradan da geri çekecek misiniz? Bir dış tehdide karşı muhafaza görevini ifa etmeyeceklerse; oraya neden karakol kurdunuz, orada neden asker istihdam ettiniz? Süs biberi miydiler?
Aynel Arab'da (Kobani) IŞİD'e direnerek mevziisini muhafaza eden PKK'lı teröristler kadar bile olamadık. Bir avuç cani 'höt' dedi, Pılımızı pırtımızı toplayıp kaçtık, Hem de geride kalan Süleyman Şah türbesini de elimizle yıkarak." şeklinde tepkisini dile getirdi.