Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Türkiye'nin süratle muhaberat devletine doğru sürüklendiğini söyledi. Çayır, iç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla ülkenin resmen Suriye'deki muhaberat polis devleti olacağını kaydetti.

Parti binasında basın açıklaması yapan Çayır, 5 yıl önce 'üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçeceğiz' diyerek 12 Eylül'de anayasa değişikliği referandumuna giden siyasi iktidarın geldiği noktanın Ortadoğu'daki Baas tipi parti devleti rejimi olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Dünyada, demokrasiden saparak diktatörlüğe geçişlerde ilk yapılan işin iç güvenlik ve kolluk gücü yasasını değiştirerek polisi kendilerine bağlamak olduğunun altını çizen Çayır, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde ülkenin resmen polis devleti olacağını, iktidarın pakete 'yeni Türkiye' demesinin ise ülke insanının zekasıyla alay etmek olduğunu vurguladı.

Siyasi iktidarın, 1,5 yıldır Meclis'teki çoğunluk gücüne bağlı çıkardığı antidemokratik yasalarla ülkeyi Kuzey Kore'ye çevirdiğine dikkat çeken Çayır, "Siyasi iktidarın, 5 yıl önce, sivil anayasa yapacağız diyerek referandum sonrası ülkeyi getirdiği nokta Suriye'nin muhaberat devleti oldu. Siyasi iktidar, ülkeyi, Beşer Esed'in Suriye'deki muhaberat devleti götürmek için yeni Türkiye yalanlarıyla dikta bir rejime doğru götürüyor. İç güvenlik paketi yasalaşırsa ülkede hukukun kırıntısı bile kalmayacak. Paket yasalaşırsa valiler, kaymakamlar, polis amirleri hakim ve savcıların görevlerini yerine getirecek. Polis tipini beğenmedim diyerek 48 saat sorgusuz sualsiz gözaltında tutabilecek. Biz buna polis devleti diyoruz. Suriye'de Esed'in muhaberat devleti diyoruz. Siyasi iktidarın, 5 yıl önce Esed'in polis devleti muhaberat sistemini rol model alacağı söyleseydi kim inanırdı?" diye konuştu.

'İDAM GERİ GELMELİ'

İlçe Başkanı Çayır, terör, taciz, tecavüz ve insanlık onur ve gururunu rencide edilecek suçlarda idamın geri gelmesi gerektiğini söyledi.

Mersin Tarsus ilçesinde Çağ Üniversitesi psikoloji 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini nefretle kınadıklarını belirten Çayır, bu tür insanlık dışı cinayeti işleyen bir kişiyi insan kılıklı vahşi bir canavar olarak gördüklerimi kaydetti. Başka Özgecan'ların ölmemesi için idamın mutlaka geri gelmesi gerektiğini vurgulayan Çayır, BBP Manavgat İlçe Başkanlığı olarak idamın geri gelmesi için imza kampanyası başlattıklarını dile getirdi.

Bu tür vahşi cinayetlerin son bulmasını temenni ettiklerini belirten Çayır, "Başka canların yanmaması için idam geri gelmeli. Maalesef kadın cinayetleri konusunda yasalarımız caydırıcı değil. Kimse kendini kandırmasın. İdam geri gelmeli. Çünkü kudurmuş bir köpeğe aşı yapılmaz. Köpeğe aşı kudurmadan önce yapılması gerekir. Bu tip kudurmuş köpekler idam edilmezse, aramızda gezen aşı süresi geçmiş kuduz köpekler başka canları yakacaktır. Meclis ve sivil toplum kuruluşları insanlık dışı kadın cinayetleri konusuna el atmalı. Özgecan'la ülkece yüreğimiz yandı. Kadı cinayetlerindeki çığlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın duymasını istiyoruz." ifadesini kullandı.