Kontrol için gittikleri hastanede doğumun hemen yapılması gerektiği söylenen çift, bebeklerinin ölmesiyle yıkıldı. Hastanenin, bebeğin ölü doğduğunu söylediği aile, ihmal iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dört yıl önce evlenen ve bebek hayali kuran aile gelen ölüm haberiyle sarsıldı. İstanbul’da yaşayan Sedat ve Maşallah Tosun çifti, özel bir hastaneye doğacak bebekleri için kontrole gidiyordu. Son olarak dün gittikleri kontrolde genç çifte bebeğin doğumunun yakın olduğu ve hemen hazırlanılması gerektiği söylendi. Anne Maşallah Tosun hastaneye yatırılarak doğum beklendi. Akşam saatlerinde gelen ‘bebeğin ölü doğduğu’ haberi aileyi yıktı. Doğuma kadar yapılan tüm kontrollerde anne ve bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğunun doktorlar tarafından kendilerine iletildiğini kaydeden baba Sedat Tosun, bebeğinin ölümünde hastanenin ihmali olduğunu iddia etti.

Baba Tosun yaşananları şöyle anlattı: “Eşimi kontrol için hastaneye götürdüm. Zaten sürekli kontrol altındaydık. Kontrole gittiğimizde bizim doktorumuz yoktu bir başka doktor ilgilendi. Muayenede doğumun gerçekleşmek üzere olduğu söylendi. Bizde başka hastaneye gitmek istediğimizi söyledik. Bize ‘riskli olur, yolda bile doğum olabilir’ dediler. Eşimi doğum için hazırladılar ve yarım saat aralıklarla suni sancı için serum verildi. Akşam saatlerine kadar bu böyle devam etti. Saat 20.45 gibi doğuma aldılar. O saate kadar her şeyin normal olduğunu söylediler. Doğuma girdikten bir buçuk saat sonra bebeğin ölü doğduğunu söylediler. Söylediklerine göre anne doğum sırasında hiçbir gayret göstermemiş. Yani sağlam bebeği öldürmüşler.”

Bebeğin ölüm nedeni hakkında hastanenin yeterli bir açıklama yapmadığını ifade eden baba Tosun, durumu savcılığa şikayet ettiğini kaydetti. Savcının hastaneye gelerek inceleme yaptığını söyleyen baba Tosun, “Savcı gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Bebeğimizi Adli Tıp’a getirdik, artık buradan çıkacak olan sonucu bekleyeceğiz.” diye konuştu.

HASTA YAKINLARINDAN HASTANE YÖNETİMİNE TEPKİ

Söz konusu hastanede cenazeyi bekleyen bebeğin yakınları, ölüm raporu gecikince hastane yetkililerine tepki gösterdi. Öfkeli hasta yakınları için hastane yönetimi polis çağırdı. Çok sayıda güvenlik görevlisi de olay yerinde bekledi. Özellikle kameraların çekim yapmaması için hastane yetkilileri özel önlem aldı. Otoparka giren araçlara, 'Gazeteci misiniz' diye soruldu. Ölüm raporunun verilmesiyle birlikte hasta yakınları ölen bebeğin naaşını, belediyenin tahsis ettiği cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu'na götürdü.