Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) mali desteğiyle Kırsal Turizm Köyü’ne dönüştürülen Bilecik’in Kınık Köyü turizm sezonunu açtı. Bir tur şirketinin organizesiyle Kınık Köyü’ne gelen turistler, Bozca Armut Göleti, Çömlek Yapım Atölyesi ve Pazaryeri ilçesini gezdi, alışveriş yaptı, köy yemeklerinden yedi.

BEBKA’nın mali destekleri ile Kırsal Turizm Köyü’ne dönüştürüldükten sonra turistlerin ilgi odağı haline gelmeye başlayan Kınık Köyü’nün turizm sezonunu açmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, “Kınık, turizmde alternatifler sunan bir destinasyon durumundadır. Buraya gelen ziyaretçi özlediği köy hayatını buluyor ve çocuklarına da öğretme şansı yakalıyor. Son derece hijyenik koşullarda konaklamanın da mümkün olduğu köyde folluktan yumurta toplamak, köy kahvaltısı yapmak, doğada yürüyüş yapmak, hayvanlarla vakit geçirmek gibi bir dizi aktivitede bulunmak mümkün. Bundan ötürü Kınık alternatif bir turizm yeridir. Turizm sezonunu şimdiden açmış olmasından ötürü gururluyuz, havaların ısınmasıyla birlikte köye daha fazla turist geleceğini düşünüyoruz.” dedi.

Çömlek yapımıyla ünlü Kınık Köyü’nde, göletten balık tutmak, bıldırcın yumurtaları toplamak, orman içinde trekking turları yapmak ve akşam köylülerle birlikte ateş yakıp sohbet etmek gibi alternatifler eğlenceler bulunuyor.