Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Filistin ile başlattığı "Kardeşlik Hukuku" girişimi kapsamında Onikişubat ile Beitunia belediyeleri "kardeş şehir" oldu.

Beitunia Belediye Başkanı Ribhi Dola, bir otelde düzenlenen imza töreninde, Dağlıca ve Iğdır'da şehit olan polis ve askerler için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kendilerinin de "İsrail terörü" ile mücadele ettiğini dile getiren Dola, Filistin halkının Türkiye'ye taziyelerini sunduğunu kaydetti.

Türkiye ve Filistin halkları arasında tarihi bağların bulunduğunu anımsatan Dola, şöyle devam etti:

"Osmanlı İmparatorluğu ve Sultan Abdülhamid'in bizler için yaptıklarını unutamayız. Diğer Filistin şehirleri gibi biz de İsrail işgali altındayız. Filistin'in bağımsızlığı için çalışıyor ve çaba gösteriyoruz. Çünkü bizim topraklar, mukaddestir. Bu topraklar sadece bizler için değil tüm İslam dünyası ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti için de mukaddes topraklardır. Topraklarımız ve Mescid-i Aksa inşallah İsrail esaretinden kurtulacaktır. Buraya kardeş olmak için geldik. İnşallah birlikte çalışacağız."

Dola, Filistin'in, Türkiye'nin güçlü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteğiyle kurtulacağına inandıklarını vurguladı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Hakkari Dağlıca ve Iğdır'da terör örgütü PKK'nın haince kurduğu pusularda 30 vatan evladının şehit olduğunu belirterek, "Yüce Allah inşallah onları 'kahhar' ismiyle kahredecek. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Kardeş Şehirler Protokolü hakkında bilgi veren Mahçiçek, yakın zamanda Filistin'e gideceklerini ve karşılıklı fikir alışverişiyle ortaya çıkacak projeleri uygulamaya koyacaklarını kaydetti.

Filistin'de yarım asırdan fazla süredir "İsrail terörü" yaşadığını vurgulayan Mahçiçek, "İnşallah önümüzdeki dönemler daha huzurlu olur ve tekrar bir araya geliriz. Karşılıklı yardımlaşmamızı sağlarız. Ümit ediyorum ki Filistin en kısa zamanda bağımsızlığını kazanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, Filistinli kardeşlerinin her zaman yanındadır" ifadelerini kullandı.

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da iki ülke arasındaki ebedi dostluğun daha da pekiştirilmesi adına protokolün büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Mahçiçek ve Dola, protokolü imzaladı. 

Kaymakam Anteplioğlu da günün anısına Dola'ya fincan takımı hediye etti. Dola ise ev sahiplerine Filistin atkısı verdi.

Törene, Filistin Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Cevher, Belediye Başkan yardımcıları Ali Ünsal ve Fatih Yoğurt ile Beitunia Belediye Meclis üyeleri de katıldı.