Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım İlçesi Fatihsultan Mehmet Caddesi üzerinde 58 senedir Ercan Büfe adlı işyerini herhangi bir gerekçe göstermeden boşaltma kararı verdi. Büfe işletmecisi 65 yaşındaki Dursun Seba, belediyenin aniden aldığı boşaltma kararına tepki gösterdi. Komşu esnaflar ise boşlatma kararının büfede iktidara muhalif gazetelerin sergilenip satılması nedeniyle siyasi olarak alındığını iddia etti.

Dursun Seba, 58 yıldır aynı bölgede 7 yaşından itibaren eline aldığı gazeteleri "Yazıyor, Yazıyor" diyerek sattığını, Seba büfeyi de dönemin belediye başkanı Vehbi Gül'ün kendisine tahsis ettiğini söyledi. Şuan halen hayatta olan ve avukatlık yapan Kemal Vehbi Gül'e hep dua ettiğini kaydeden Dursun Seba, "Beni soğukta yağmur altında gazete sattığımı görünce bana şu anki büfeyi tahsis ederek gazeteyi burada satmamı istedi. Bende yıllardır burada esnaflık yaparak 7 kişiye buradan kazandığım parayla bakıyordum. Ama Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sebep bildirmeden büfeyi boşaltmamızı istedi. Herhangi bir tebliğde daha öncesinden tarafımıza yapılmadı. İnşallah burası bizden alınıp başkalarına verilmez. Şuan için her hangi bir hukuk mücadelesine girmeyeceğim. Ama büfe başkalarına verilirse asıl mücadelemi o zaman yapıp çocuklarımın rızkını başkalarına yedirtmeyeceğim. Avukat olarak ise bana bu büfeyi tahsis eden eski başkan Kemal Vehbi Gül'ü tutacağım." dedi.

Yaşanan duruma tepki gösteren diğer esnaflar ise Seba'nın bölgenin en eski esnaflarından biri olduğunu, herkese iyiliğinin dokunduğunu söyleyerek, yaşanan olayın iktidara muhalif gazetelerin belediyenin dibinde sergilenip satılmasından kaynaklandığını iddia ettiler.