Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde kadınlar sokak temizliğinde istihdam edilmeye başlandı. Yaklaşık 2 aydır sokakları temizleyen kadınlar, görenlerin şaşkın bakışları arasında evlerine ekmek götürmek için, şaşkın bakışlara aldırmadan çalışıyorlar. Kimi kazma, kimi kürek, kimi süpürge, kimi el arabası kullanarak helal kazanç peşinde koşan belediyenin bayan temizlik işçileri, yaptıkları işle mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor. Utanmadan sıkılmadan çalıştıklarını belirten kadınlar, günlükçü olan işlerinin sürekli olmasını istiyor.

Kenar mahallelerde belediye personeli olarak sokakları temizleyen bayanlar, çalışmaya mecbur olduklarını belirterek, çalışmanın ayıp olmadığını, helal kazancın peşinde koştuklarını dile getirdiler. Belediyenin erkek temizlik işçileri çarşı ve meydanları temizlerken, günlükçü bayan temizlik işçileri de kenar mahallelerin ara sokaklarını temizliyor.

Bayan belediye işçisi Hasibe Kavcı, bir oğlunun askere bir oğlunun da üniversiteye gideceğini belirterek, çalışmaya mecbur olduğunu söyledi. Hasibe Kavcı, 45 derece sıcağın altında çalıştıklarını, el arabasını sürdüklerini, süpürge kullandıklarını, torba torba çöpleri döktüklerini belirterek, emeklerine karşılık, günlükçü işçi değil de İş-Kur'dan sürekli işçi olmak istediklerini söyledi. Hasibe Kavcı, okumanın önemini şimdi anladığını belirterek, ‘okusaydık boşta kalmazdık, bu işi yapmazdık’ dedi.

Diğer bir belediye işçisi Selver Yıldırım da Belediye Başkanı İbrahim Baz tarafından işe alındıklarını belirterek, iş olmadığı için belediye de bu işi yapmaya mecbur olduklarını söyledi. 4 yıllık Tarih bölümü mezunu oğlu ve ilköğretim 7. sınıfta okuyan oğlu Ümitle beraber iş olduğunda işe geldiğini belirten Selver Yıldırım, işe ilk başladığında, süpürgeyi eline ilk aldığında zorlandığını belirterek, yapacak başka iş olmadığı için çalıştığını söyledi. Selver Yıldırım, mahallelerin ara sokaklarında çalışırken, görenlerin çok şaşırdıklarını belirterek, zamanla kendileri gibi görenlerinde alıştıklarını söyledi. Selver Yıldırım, 2 oğlunun da 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu ancak atanamadıkları için, 4 yıllık üniversite mezunu oğlu, küçük oğlu ve kendisinin çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Yıldırım, "Gayri bizden geçti, 4 yıllık üniversite mezunu çocuklarımızı işe alsınlar." diye çocuklarına iş istedi. .

Bayan Belediye işçilerinin İslam Mahallesinde temizlik yaptıkları sokakda oturan Müzeyyen Öztürk, bayan temizlik işçilerini görünce çok şaşırdığını belirtti. Müzeyyen Öztürk, "Bir hoş oldum. Gözlerime inanamadım. Erkek işçilerden bin kat daha iyi çalışıyorlar. Daha iyi temizliyorlar. Daha titizler. Daha çok özeniyorlar. Amam erkekler hemen bitireyim de gideyim şeklinde çalıştıkları için özen göstermiyorlardı." diyerek bayan işçileri övdü. Müzeyyen Öztürk, bayan işçilere su ikramında bulundu. Öztürk, bayan işçilerin eşlerininin iş olmadığı için çalışmadıklarını belirterek, ‘kadınlara yazık oluyor’, erkeklerinde çalışması gerektiğini söyledi.