Yalova’nın Çınarcık ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği’nin bu yıl 10.'su yapılıyor. Şenliğe katılan 5 ülkenin minik temsilcileri Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’u ziyaret etti.

18-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Çınarcık 10. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği bu yıl da dolu dolu geçecek. 5 ülkeden 150’ye yakın çocuğun katılacağı şenlikte ekipler, gösterilerini Çınarcık halkı için sergileyecek. Şenliğe katılan ekiplerin temsilcileri Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’u ziyaret etti. Çınarcık Turizm Derneği (TUDER) Başkanı Naci Soyer’in de hazır bulunduğu ziyarette Kazakistan, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya ve Bulgaristan ekiplerinin temsilcileri Başkan Kurt’la görüştü.

Her yıl düzenlenen şenliğin ilçenin tanıtımına büyük katkı yaptığını dile getiren Başkan Avni Kurt, çocukların ülke kültürleri arasında büyük bir dostluk bağı oluşturduğunu söyledi. Şenlik nedeniyle ülkeler arasında unutulmaz kültürel bağların oluştuğuna vurgu yapan Kurt, şöyle devam etti: “Şenliği düzenleyen derneğimize ve başkanımız Naci Soyer’e teşekkür ediyorum. Ayrıca, Türk misafirperverliğini yabancı dostlarımıza gösteren halkımıza da teşekkür ediyorum. Umarım burada kaldığınız süre içerisinde güzel hatıralar yaratacak günler yaşarsınız. Sizleri Çınarcık’ta görmekten mutluluk duyuyorum.”

Şenliğe katılan ekiplerin liderleri de Çınarcık’ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken, Makedonya temsilcisinin, “İlçenizde daha önceki yıllar gösteri yapan arkadaşlar o kadar iyi anlattılar ki ilçeyi, tanıyor gibiyiz. Gösterilen misafirperverlik ve hediyeler için belediye başkanımıza teşekkür ederiz.” sözleri ziyarete damga vurdu. Kurt, yabancı misafirlere plaket ve ‘Bak Şu Keçenin Yaptıklarına’ projesi ekibinin üretmiş olduğu çınar ağaçlarından hediye ederken misafir ekipler de kendilerine özgü hediyeleri Başkan Kurt’a sundu.