Pendik sahilinde iki öğrenci grubu arasında 'yan bakma' nedeniyle kavga çıktı. Bıçakların konuştuğu kavgada 2 lise öğrencisi yaralandı. Olay yerine gelen ambulans yaralı gençlerden birisini alırken bıçaklanan diğer kalp hastası öğrenciyi bırakarak gitti. Diğer ambulansın 45 dakika geçmesine rağme gelmemesi üzerine polis ekipleri, yaralı öğrenciyi polis otosuna koyarak hastaneye götürdü.

Pendik sahilinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Sahilde gezintiye çıkan 4 lise öğrencisi arkalarından gelen ve aralarında iki kızın da bulunduğu 10 kişilik başka bir genç grubunun sözlü saldırısına hedef oldu. Lise öğrencilerinin yanına giden grup 'kızlara yan baktınız' iddiası ile saldırmaya başladı. Saldırıya uğrayan gençlerin karşılık vermesiyle grup içerisinden bıçaklı bir genç Gökhan G. (16) isimli öğrenciyi bacağından bıçakladı. Öğrencilerden ismi Emre ve kalp hastası olan genç ise aldığı darbelerin de etkisi ile yere yığıldı. İki genci yaralayan grup daha sonra olay yerinden kaçtı.

TEMİZLİK GÖREVLİLERİNİN İLK YARDIMI LİSE ÖĞRENCİSİNİN KAN KAYBINDAN HAYATINI KAYBETMESİNİ ÖNLEDİ

Bu sırada sahilde temizlik çalışması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü Kıyı Temizleme Ekibi çalışanları, yere yığılan gençleri görünce yardım için olay yerine koştu. Gökhan G. isimli gencin aldığı bıçak darbesi ile aşırı kan kaybettiğini gören temizlik görevlileri, tampon uygulayarak kanamayı durdurdu. Şoka giren Emre isimli gencin kalp hastası oluğunu öğrenen temizlik görevlileri, bu gencin de başının altına ve üşümemesi için de üzerine montlarını çıkartarak koydu. Temizlik görevlilerinin ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ekibi gelirken ilk ambulans ise 20 dakika sonra olay yerine ulaştı. Bıçaklanan genci ambulansa alan sağlık ekipleri, yaralı diğer genci alamayacaklarını, onun da ikinci bir ambulans ile alınacağını söyleyerek ayrıldı. Yerde baygın vaziyette titreyerek yatan lise öğrencisinin başında bekleyen arkadaşının kalp hastası olduğunu söylemesi üzerine olay yerindeki vatandaşlar ve polisler dakikalar ilerledikçe çileden çıkmaya başladı. Polis ekipleri, ikinci ambulansın gelmemesi üzerine yaralı genci polis otosuna koyarak hastaneye götürdü. Beş dakika sonra olay yerine gelen ikinci ambulans ise yaralının götürülmüş olduğu bilgisini alınca hızla uzaklaştı.

Olayı anlatan yaralı öğrencinin arkadaşı, 4 arkadaş yürüdükleri sırada arkadan yaklaşık 10 kişilik bir genç grubunun kendilerine seslendiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Arkamızdan bize seslendiler. Biz önce aldırmadık, ama sonra yanımıza gelerek bizim yanlarındaki kızlara baktığımızı söyleyerek küfür etmeye başladılar. Biz kimseye bakmamıştık. Bize saldırdılar ve karşılıklı yumruklaştık. Daha sonra ise içlerinden bir kişi bir arkadaşımızı bıçakladı. Diğer arkadaşımız da kalp hastasıydı ve yere yığıldı.”

Yardım gerekebilir diye durduğunu ve olay yerine geldiğini söyleyen Cavit Ünal isimli vatandaş da “4 tane gence bir grup saldırmış ve bıçak kullanmışlar. Geldiğimde birini ambulansa bindiriyorlardı diğeri de yerde yatıyordu. O bişey değil de nerede bu devletin ambulansı. 45 dakika oldu ben geleli. En sonunda dayanamadım ben arabamı getirdim. Çocuğu hastaneye götüreyim diye. Orada can gidiyor, ama ambulans hala yok." diyerek tepkisini dile getirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kaçan şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.