Prof. Binnaz Toprak, üniversiteden öğrencisi olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun siyasi çizgisini ve bugün yapılan AK Parti kongresindeki duruşunu değerlendirdi. Twitter hesabından görüşlerini ifade eden Prof. Toprak, Davutoğlu'nun hata yaptığını, kendi hazırladığı Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde sonuna kadar ısrar etmesi gerektiğini söyledi.

CHP eski Milletvekili ve Siyaset Bilimci Binnaz Toprak, AK Parti 5. Olağan Kongresi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında yaşandığı iddia edilen MKYK liste kriziyle ile ilgili olarak şöyle dedi:

“Davutoğlu hata yaptı, listesinde ısrar etmeliydi. Kendisi açısından siyasi hayatının en büyük hatasını yaptı. AKP tek başına iktidar olamazsa -ki bu ciddi olasılık- Cumhurbaşkanı Erdoğan onu orada tutmaz. Erdoğan, seçim sonrası yerine başkasını getirirse şaşırmayın. Kendi listesinde ısrar etmeliydi.”

'DAVUTOĞLU'NUN SORUNU, KENDİSİ OLAMAMAK'

Prof. Toprak, üniversiteden öğrencisi olan Davutoğlu için ayrıca şu yorumu yaptı: "Kendisi olabilse daha düzgün biri olduğunu düşünüyorum. Ama sorun zaten kendisi olamaması. Bunu öğretmedik ona."