Mardin’de yaşayan Saide Kürşat, yetiştirme yurdunda kalan 16 yaşındaki kızının uyuşturucu batağına sürüklenmek istendiğini belirterek yetkililerden, kızını kurtarmalarını istedi.

İlk eşinden olan ve koruma kararınca yetiştirme yurduna yerleştirilen M.K.(16)'nın, uyuşturucu bağımlısı olduğunu iddia ettiği E.T.(18) isimli genç tarafından kaçırıldığını, hamile bırakıldığını ve uyuşturucu kullanmaya başladığını ileri sürüp, kızının kurtarılması için yetkililerden yardım istedi. Anne Saide Kürşat, filmlere konu olabilecek bir annelik mücadelesi verdiğini, tam kızına kavuşacağı sırada kızının kaçırıldığını söyledi.

'TAM KIZIMA KAVUŞACAĞIM SIRADA, KIZIMI KAYBETTİM'

Saide Kürşat, “Kızım ilk evliliğimde doğdu. Kızım annemin adına kaydedildi. Eşimden ayrıldıktan sonra ikinci evliliğimi yaptım. Bu arada kızım M.K. için koruma kararı alınarak yurda yerleştirildi. Ben dayanamadım M.K.'nın kızım olduğunu ve onu yurttan alıp bakmak istedim. Dava açtım, DNA testi ile M.K.'nın kızım olduğunu ispatladım. Dava bitti, tam yurttan kızımı alacağım sırada, E.T. adında bir genç kızımı yurttan kaçırıp İzmir’e götürdü. Kızımın hamile kaldığını ve uyuşturucuya alıştırıldığını öğrendim. Bir anne olarak yıkıldım. Tam kızıma kavuşacağım sırada, kızımı kaybettim. Bir anne olarak duyarlı olan herkesten yardım bekliyorum. Ne olur kızımı bu uyuşturucu batağına girmeden kurtarın. Kızımı kaçıran gencin telefonunu biliyorum, bu konuda yazılı olarak yaptığı şikayetler ise sonuç vermedi." şeklinde yaşadığı çaresizliği anlattı.