Eskişehir’de ihbar üzerine düzenlenen operasyonda, bir akaryakıt istasyonunda satışta olan 30 bin litre menşei belli olmayan kaçak akaryakıt ele geçirildi. İstasyonda, butona basılarak isteyene kaçak isteyene yasal akaryakıtı müşteriye veren bir düzenek bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne, Eskişehir-Bursa karayolu 12. km’de faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda pompalardan kaçak akaryakıtın piyasaya sürüldüğü yönünde ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine polis, kaçak akaryakıtın tespiti için akaryakıt istasyonunda inceleme yapmak üzere mahkemeden arama ve kazı izni aldı. Ardından ambulans ve itfaiyeyi de çağıran polis, söz konusu istasyona operasyon düzenleyerek kazı ve arama çalışması yaptı. Yapılan kazı ve arama işleminde akaryakıt istasyonunda yedek tank olarak kullanılan bir büyük tankın iki kısma bölündüğünü, buton vasıtası ile istendiğinde yasal istendiğinde kaçak akaryakıtın pompalara gönderildiği düzenek tespit edildi.

Akaryakıt istasyonunda yapılan aramada 30 bin litre menşei belli olmayan akaryakıt ve ikiye bölünmüş yedek tank ele geçirildi. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında kaçak akaryakıta el konulurken, konuyla ilgili adli işlem başlatıldı.