Bitlis’te güvenlik güçleri ve polis arasında tehlikeli gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda polis havaya ateş açtı, gruplara biber gazıyla müdahale etti.

Alınan bilgilere göre olay bugün saat 11.00 civarında Bitlis merkezde yaşandı. Sabah saatlerinde Bitlis Buzlupınar mevkiinde yaşanan ve 17 polisin yaralandığı kaza ile ilgili devriye atan akrep tipi askeri araçlardan biri il merkezinden geçtiği sırada T.U. isimli yaşlı adama çarptı.

İddiaya göre T.U’ya çarpan askeri aracın durmadan devam ettiğini gören bir grup vatandaş olaya tepki gösterdi. Sözlü atışmayla başlayan olaylar kısa süre sonra çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de olay yerine gelmesiyle arbedeye dönüştü ve sandalyeler havada uçuştu. Olayların büyümesi üzerine bazı polisler havaya ateş açtı. Olayın iyice büyümesi üzerine takviye ekiplerin de olay yerine gelmesiyle polis kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.

Çıkan olaylar nedeniyle şehirde trafik bir süreliğine durma noktasına geldi. Çok sayıda polisin takviye edildiği olay yerinde gerginlik devam ederken, yoğun güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Olayların ardından polisin gerçek mermi kullandığını iddia eden vatandaşlar kullanılan ve kullanılmayan mermi kovanlarını toplayarak olaya tepki gösterdi.

Kazada yaralanan T.U ise ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı.