Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 5 No'lu Bitez Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Figen Alaltun ve hemşire Sevim Ok, iddiaya göre çocuğunu aşı yaptırmaya getiren M.D. tarafından darp edildi. Bodrum Devlet Hastanesi'nde Alaltun'a 10, Ok'a ise 20 gün iş göremez raporu verilirken gözaltına alınan zanlı M.D., sevk edildiği adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Turizmci olduğu öğrenilen M.D., 6 Ağustos 2015 günü eşiyle birlikte 6 yaşındaki kızına aşı yaptırmak için Bodrum 5 No'lu Bitez Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. İddiaya göre hemşire Ok, M.D.'ye içeride başka bir hastanın olduğunu söyleyip biraz beklemelerini istedi. Bunun üzerine sinirlenen M.D., küfür ve hakaretler savurduğu Ok'u, diğer hasta yakınlarının gözü önünde Sorumlu Hekim Dr. Alaltun'un odasına kadar iterek götürüp tekme tokat dövmeye başladı. Araya girmek isteyen Alaltun'u da tartaklayıp yere düşürdü. Daha sonra eşini ve kızını alarak oradan ayrıldı. Saldırıya uğrayan Dr. Alaltun ve hemşire Ok, merkezdeki diğer çalışanlarının haber vermesi üzerine gelen cankurtaranla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aldığı darbeler sebebiyle vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar meydana gelen ve kaburga kemiklerinden biri çatlayan Sevim Ok'a 20 gün, kol ve bacağından yaralanan Figen Alaltun'a ise 10 gün iş göremez raporu verildi. Şikâyet üzerine zanlı M.D.'yi gözaltına alındı. Sağlık merkezindeki güvenlik kamerasının görüntülerine de incelenmek üzere el koyuldu. Zanlı, sevk edildiği adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SALDIRIYI KINADILAR

Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Ceyhan, açıklamasında şunları kaydetti: "Bodrum Bitez Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile sağlığı elemanlarımıza uygulanan şiddeti kınıyoruz. Bilinmelidir ki hakaret ve şiddet, hiçbir şekilde hasta hakkı değildir. Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekûn sağlığına yapılmıştır. Konu ile ilgili inceleme ve soruşturmalar yapılmış olup kanuni süreç başlatılmıştır."