Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Kissebükü Adalıyalı mevkisinde yapılaşmaya karşı çıkan sivil toplum kuruluşları imza kampanyası başlattı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, imza standı ziyaret ederek eyleme destek verdi. Tatil köyü projesinin iptal edilmesi ve durdurulması için hukuk mücadelesi veren sivil toplum kuruluşları, vatandaşlardan destek bekliyor. Her yıl binlerce yatla yüz binlerce turistin sadece denizden ulaşabildiği Kissebükü Koyu'nun 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı olmasının yanısıra Mavi Yolculuk'un ilk ve son durağı, Gökova Körfezi'nin giriş kapısı olarak kabul edilmesinden ötürü buradaki yapılaşma kararı, çevreci kuruluşların ve vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Başkan Kocadon da Mavi Yolculuk'un Bodrum için çok önemli olduğunu ve bu değeri yaşatmak için mücadelesini sürdüreceğini ifade ederek, "Her yıl binlerce turist, Ege ve Akdeniz'in birbirinden güzel koylarını görmek ve sırf Mavi Yolculuk'u merak ettikleri için ülkemize geliyorlar. Turistler, doğal güzeller için buraya geliyor. Eğer bizler bu güzellikleri yok edersek, ne Mavi Yolculuk kalır ne de turist. Eğer Bodrum'da kaliteli turisti görmek istiyorsak, doğal güzelliklerimizi ve değerlerimizi yaşatmanın yollarını aramalıyız, bunun mücadelesini de hep birlikte vermeliyiz. Ben de Bodrum Belediye Başkanı olarak, çevreci dostlarımı sonuna kadar destekliyorum." dedi. Kissebükü'nde turistik tesis yapılması kararının Bodrum'u, Gökova'yı ve turizm adına marka olan Mavi Yolculuk'u olumsuz etkileyeceğini savunan Kocadon, "Doğayla barışık bir şekilde yaşamayı bilmemiz gerekiyor, aksi halde çok ağır sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu nedenle özellikle imar konusunda alınan bazı kararlarda başta yerel yönetimlerin, kaptanlarımızın, denizcilerimizin de bilgi ve görüşlerinin alınmasından yanayım. Tüm bunlar birlik ve beraberlik içinde yapılsaydı, bu karar çıkmazdı ve bizler de bu mücadeleyi veriyor olmazdık şimdi. Yatırımcı kendi açısından haklı olabilir ama bizler de Bodrum halkı olarak, Bodrumlu denizciler olarak bu ve benzeri bakir koylardaki yapılaşmaların Türk denizciliğine vurulan bir darbe olduğu düşüncesindeyiz. Doğal güzelliklerimiz, turizmin olmazsa olmazlarıdır ve bizlere düşen görev de bu güzellikleri korumaktır." ifadelerini kullandı.

Ortakent Yahşi ve Bitez'de iki gün boyunca stant açan sivil toplum kuruluşları "Kilisebükü bir dünya mirasıdır", "Destek ol, ses ol, imza ver", "Yeter artık! Talana koy yok!" yazılı pankartlar açarak imza topladı.