Kahramanmaraş İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl İlimiz genelinde; nehir, baraj gölü, havuz, sulama kanalı ve kuyu gibi çeşitli su kaynaklarında 18 boğulma vakası meydana geldiğini hatırlatıldı.

“Vatandaşlarımızın serinlemek, yüzmek, balık tutmak, piknik yapma, gezmek vb. amaçlarla gittikleri baraj, nehir, göl, gölet vb. alanlarda dibi belli olmayan bulanık sulardan, girdaplı ve akıntılı sulardan ve tehlike arz edebilecek yerlerden uzak durmaları gerekir” denilen açıklamada ayrıca, özellikle kırsal kesimde içme ya da sulama suyu amacıyla açılan kuyularda da kazalar yaşandığına dikkat çekilen ve çok iyi yüzme bilmeyenlerin suya girmemeleri, suda tehlikeli ve riskli hareketlerden kaçınmalarının can güvenlikleri için çok önemli olduğu vurgulandı.

İtfaiye Müdürlüğüne bağlı Su Altı Arama Kurtarma ekiplerinin yaz boyunca çeşitli su kaynakları çevresinde bilinçlendirme ve önlem amacıyla çalışmalar yürüttüğüne yer verilen açıklamada; “Vatandaşlarımızın yüzme biliyor olsalar dahi çeşitli nedenlere bağlı olarak boğulma tehlikesi yaşayabilecekleri, gençler ve çocuklar sürekli ailelerin denetim ve kontrolünde bulunmalıdır. Can kayıplarının tekrar yaşanmaması için dikkatli ve tedbirli olunması gerekir” şeklinde uyarılarda bulunuldu.