İzmir’de etkili olan kar yağışı, Bornova ilçesinin yüksek kesimlerindeki mahallelerde yolların kapanmasına sebep oldu. Meteorolojik tahminler doğrultusunda karla mücadele araçlarını önceden risk altındaki yerleşimlere gönderen Büyükşehir ve Bornova belediyeleri, yolları açık tutmak için gün boyunca çalıştı. Ekipler, acil durumdaki hastaların hastanelere uluştarılması için de devreye girdi.

İzmir’i etkisi altına alan kar yağışı, şehri ve Bornova’ya girişi sağlayan Sabuncubeli geçidinin sabah saatlerinden itibaren kapanmasına sebep oldu. Bornova’nın özellikle bu hat üzerindeki Beşyol, Kurudere, Sarnıç, Yaka, Çiçekli ve Karaçam mahallelerine ulaşımda da güçlükler yaşandı. Kar, ilçenin yüksek kesimlerinden biri olan Evka-4 Mahallesi yolunda da etkili oldu. Bornova merkezden de ulaşım sağlanabilen Evka-4, Eğridere, Çamiçi ve Kayadibi mahallelerinde tuzlama çalışmaları aralıksız yapılıyor. Ulaşımın güçlükle sağlanabildiği mahallelerde durumu acil olan hastalar, Bornova Belediyesi’nin imkanlarıyla sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı.

Özellikle yüksek kesimlerdeki mahallelerin yollarının açık ve güvenli kalması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Belediyemizin tüm imkanlarını kullanarak çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi. Özellikle yüksek kesimlerde oturanların, kar yağışı devam ettiği müddetçe acil durumlar dışında sokağa çıkmamasının kendi güvenlikleri açısından daha uygun olacağını söyledi.