Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi 3. sınıf öğrencisi Ali Sürücü, 'Kendi kendini karıştıran tencere' yaptı.

PAÜ 3. sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen 'Bilim Eğitim Fuarı' büyük ilgi gördü. PAÜ Eğitim Fakültesi Fuaye alanında gerçekleşen açılışa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, Proje Danışmanı Doç. Dr. Bilge Can, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 60 öğretmen adayının çabalarıyla yıl boyu hazırlanan 12 bilimsel proje ve 8 deney, ilköğretim öğrencileri ilgiyle izledi. Bilim şenliğinin açılış kurdelesi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem ve Proje Danışmanı Doç. Dr. Bilge Can tarafından kesildi.

Doç. Dr. Can, bu projeyle öğretmen adaylarının günlük karşılaştıkları problemlere çözümler üretebilmelerini ve bilimsel süreç becerilerini kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Fuarda Ali Sürücü tarafından hazırlanan 'Kendi kendini karıştıran tencere' projesi, yemek yapanların ve herkesin işini kolaylaştıracağı ifade edildi.

Manyetik mıknatıs ve motor gücü ile tencerenin içine yerleştirilen bir kaşık yemeği karıştırıyor. Bir diğer proje ise PAÜ çalışanları tarafından yapılan kuluçka makinesi. Ali Ergün ve Halil Bozkurt tarafından yapılan projede, 30 yumurta kapasiteli kuluçka makinesiyle Denizli horozu, ördek, tavuk ve hindi üretimi gerçekleşecek. Ali Ergün, ördekleri kampüs içinde yer alan Gölbahçe’ye bırakacaklarını söyledi.