Bulgar gümrük ve polis yetkililer, Türk meslektaşlarının bayramlarını kutlamaya Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi.

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Türkiye’de de Ramazan Bayramı sevinci yaşanıyor. Bayram namazı için insanlar camilere akın etti. Bayram namazının kılınmasıyla birlikte bayramlaşma da başladı. Bayramlaşmanın yapıldığı adreslerden birisi ise Türkiye ile Bulgaristan arasındaki Kapıkule Sınır Kapısı oldu. Ramazan Bayramı nedeniyle Svelingrad Gümrük Bölge Müdürü Yulian Mirkov ve Svelingrad Bölge Emniyet Müdürü Marin İvanov, Türk meslektaşlarını ziyaret etti.

Komşu ülke gümrükçülerin bayramlaşması Kapıkule Gümrük Sahası’ndaki VİP salonunda gerçekleşti. Bayramlaşmaya Türk tarafından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gümrükçülerin bayramlaşmasının kendisini sevindirdiğini söyledi. Özellikle bu ziyaretlerin iki ülke arasındaki soğuklukları giderdiğine dikkat çeken Şahin, “Bu, devletlerin birine sıcak bakmalarına vesile olur. Ben, kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum.” dedi. İki ülke arasında bir göreceli sınır olduğunu kaydeden Vali Şahin, “Yani evler arasında bile bir avlu, çizgi veya bir sınır vardır. Bizim sınırlarımızda onun gibidir.” dedi.

Kapıkule’ye giden uluslararası yolda oluşan TIR kuyruğunu gören Vali Şahin, Bulgar gümrük yetkililerine, “Bu TIR kuyruğu nedir Allah aşkına? Hani bitmişti? Şaşırdım ben doğrusu.” diye sordu.

Komşu gümrükçüler ise sorunun nedeninin bilgisayar sistemindeki arıza olduğunu ancak arızanın uzun sürmesi halinde ise Sofya’dan alacakları izinle işlemleri manuel yapmaya başlayacaklarını kaydetti.

Bayramlaşma ziyaretinde komşu gümrükçülere kolonya ve şeker ikram edildi.