Amasya’da Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısını protesto etti. Çok sayıda platform üyesi Yavuz Selim Meydanı'nda toplanarak yapılan katliamı kınadı. Platform sözcüsü olarak konuşan Cem Ozan Kurt, "Bugün burada kişi başına birkaç polisi dikenler dün neredeydi?" diye sordu.

AK Partinin etnik, milliyetçi ve hegomonik Ortadoğu politikasının can almaya devam ettiğini iddia eden Cem Ozan Kurt şunları söyledi: "Yapılan alçakça bir saldırı sonucu 30’dan fazla gencin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Kurt, “Bu vahşi saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Öfkemiz de, acımız da çok büyük. Kobaneli çocuklara oyuncak getirip Kobane’nin yeniden inşası için gönüllü olan, tatillerinden feragat eden bu gençlerimize kıyan katiller sürüsünü hepimiz yakından tanıyoruz. Kobane’de daha bir ay önce çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 250’den fazla insanı katledenler iki gün önce Suruç’ta gençlerimizi katlettiler. Aynı katiller 5 Haziran’da da Diyarbakır’da yüzlerce insanımızı katletmeyi hedeflemişlerdi.”

'ETNİK, MEZHEPÇİ VE ‘YENİ-OSMANLICILIK’ POLİTİKASINDAN VAZGEÇİN'

Katillerin de onlara zemin hazırlayanların da belli olduğunu vurgulayan Kurt, “5 Haziran’da Diyarbakır’da bombayı meydana koyan katili kimler kolladı, korudu, görmemezlikten geldiyse Suruç’ta da aynı odak saldırıyı önlememiş, gerekli tedbirleri almamıştır. Bugün burada kişi başına birkaç polisi dikenler dün neredeydi? diye sormadan edemiyoruz. AKP politikaları nedeniyle Ülkemiz Suriye’ye, Irak’a, Yemen’e, Afganistan’a dönme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Hamasi nutuklarla gizlenemeyecek kadar tehlike büyümüştür. Katiller masum, sivil, çocuk demeden onlarca, yüzlerce insanı katletmeyi hedefliyorlar. Ne yazık ki, bu zemini oluşturan ve büyüten AKP hala geldiğimiz noktanın farkında değil ya da zaten istedikleri böylesi bir ortam olduğu için farkında değilmiş gibi davranıyorlar. Oysa AKP’nin dış politikasının kamuoyu nezdinde ve vicdanında mahkum olduğu 7 Haziran seçimlerinde de ortaya çıkmıştır.
AKP ve Cumhurbaşkanına buradan bir kez daha sesleniyoruz; etnik, mezhepçi ve ‘yeni-Osmanlıcılık’ politikasından vazgeçin. Emperyalizmin ve AKP’nin Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren bu politikaları ülkemizi de aynı tehditle karşı karşıya getirmiştir. Bilinmelidir ki, katliam, savaş ve kaos zemini hazırlayan politikaları uygulayanlar tarih önünde hesap vermekten kurtulamamışlardır, bundan sonra da kurtulamayacaklardır.” şeklinde konuştu.