Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube eski Müdürü A.K ile yardımcıları İ.Y. ve M.S.'in de bulunduğu 7 şüphelinin adliyedeki sorguları tamamlandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol uygulanmak şartıyla serbest bırakıldı.

Müvekkillerinin serbest kalmasını değerlendiren avukat Mustafa Canbaz, “Bursa’da yürütülen terör örgütü davasında müvekkiller hakkında her hangi bir terör örgütü üyeliği ile ilgili belge, bilgi, evrak sunulamadığından dolayı mahkeme serbest bıraktı. Müvekkiller serbest kalmıştır. Ayrıca müvekkillere aslında kendi eylemleri ve işlemleri ile ilgili hiç alakası olmayacak şekilde 2009 yılında savcılık makamının verdiği ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararının hesabını müvekkillere sormuşlardır. Bu da mahkemeden dönmüştür. Adil bir karar olduğu kanaatindeyiz. Bursa’da algı operasyonunun işlemediğini, çöktüğünü görüyoruz.” dedi.

Mahkemenin savcının terör örgütü iddiasını ciddiye almadığının altını çizen Mustafa Canbaz, “Yurt dışına çıkış yasağı verildi ve adli kontrolle serbest bırakıldı. Ama verilen karardan ortaya çıkan, gördüğümüz ve yorumladığımız şey; mahkeme savcının ‘terör örgütü iddiasını’ açıkçası ciddiye almadığıdır ve temellerinin olmadığı tespitidir. Yerinde bir karar olmuştur. Gözaltına alınan ve tutuklamaya sevk edilenlerin hepsi serbest bırakıldı.” şeklinde konuştu.