Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen hain saldırı sonrasında şehit haberleri ile sarsılan Bursa’da vatandaşlar ellerinde bayraklarla sokaklara döküldü.

Bursa’da ‘Hepimiz Mehmediz’ platformu öncülüğünde Kent Meydanında toplanan vatandaşlar Türk bayraklarıyla Heykel’e kadar yürüdü.
“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Meclis'te PKK istemiyoruz.”, “Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP”, “Polise uzanan eller kırılsın, askere uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar atarak yürüyen vatandaşlara yoldan geçenlerde alkışlarla destek verdi. Grup, HDP il binası ve AK Parti il binası önünden geçerken büyük tepki gösterdi. AK Parti il binası önünden geçen vatandaşlar ‘yuh’ çekti. AK Parti ve HPDP il binası önünde polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

Heykel’de yaptığı basın açıklamasına şiirle başlayan Türkiye Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, “Tabii ki acımızı çekeceğiz, fakat sessiz kalkmayacağız. Şehidimize de, vatanımıza da, toprağımıza da, askerimize de sahip çıkacağız. Hain ellerin kim olduğunu, kimin göz yumduğunu, kimin müsaade verdiğini de bütün Türki’ye ye ilan edeceğiz.” dedi. Türkoğlu, 400 vekil isteğine ise şöyle tepki gösterdi: “400 vekil isteyip de bu kanların akmasına vesile olanları da unutmadık, bu millette unutmayacak.”

Ardından okunan Fatiha suresi ve İstiklal Marşının ardından grup, şehitler için beş dakikalığına Atatürk Caddesinde ki yolu trafiğe kapattı. Selçuk Türkoğlu, “Sembolik olarak bu gün bu şehrin yolunu trafiğe kapatıyoruz, birazdan geri müsaade edeceğiz. Memleketin bir tarafında eşkıya 50 gün yolu kapatabiliyorsa bizde bu gün burada beş dakikalığına bu yolu kapatacağız.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar bu esnada “Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP şeklinde slogan attı. Vatandaşlar daha sonra bir süre Atatürk Heykeli önünde oturma eylemi yaptı.