Bursa’da çok sayıda vatandaş dev Türk bayrakları ile terör olaylarına tepki ve terörle mücadele eden güvenlik güçlerine sahip çıkmak amacıyla yürüyüş yaptı.

Kent Meydanında toplanan 'Hepimiz Mehmediz Güçbirliği Platformu' üyeleri, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde Şehreküstü Meydanı’na yürüdü. Bursalılar, “Şehitler Ölmez, vatan bölünmez” şeklinde ve PKK terör örgütünün aleyhinde slogan attı. Ayrıca, bir Özel Harekat polisinin Hakkari Yüksekova ilçesinde bir şantiyede sarf ettiği, “Ne yaptı lan bu devlet size, Türk’ün gücünü göreceksiniz” sözleri de pankarta yazıldı.

Hepimiz Mehmediz Güçbirliği Platformu Dönem Sözcüsü Fahrettin Beşli, yaşananlara tepki gösterdi. Terörle canı pahasına mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında olduklarını belirten Beşli, “Türkiye Cumhuriyetinin, dün olduğu gibi devleti ve milleti ile güç birliği yaparak vatanın bütünlüğünü ve bekasını muhafaza edeceğinden, tarihteki daha vahim şartlardan dimdik çıktığı gibi bugün de bu bölücü terör belasından selametle çıkacağından zerre kadar tereddüdümüz yoktur.” dedi.

ÖZDEMİR: BİZİ YÖNETENLERİN EVLATLARI ÖLMÜYOR

Türk İş Bursa Bölge Başkanı Sabri Özdemir ise çözüm sürecinin ağır bir dille eleştirdi. Çözüm sürecini milletin önüne koyduklarını vurgulayan Özdemir, “Çözüm süreci değil, birilerine peşkeş çekmek, birilerinin silahını betona gömmek için değil, bize doğrultmak için zemin hazırladılar. Beyler bizi yönetenlerin hiçbirinin evladı ölmüyor. Mecliste olanların hiçbirinin evlatları ölmüyor. Ölen bizim evlatlarımız. Bu vatan bizim, bu vatandan gidecek bir yerimiz yok. Ölüm de olsa sonuna kadar PKK ile mücadele etmeye ant içmek mecburiyetindeyiz.” diye konuştu.

Grup, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından dağıldı.