Bursa'da vatandaşlar ilk teravih namazını açık havada tarihi Namazgah'ta kıldı. Osmanlı Devleti'nin Bursa’yı fethinden sonra yapılan üstü açık mescitte, 600 yıl sonra teravih namazı kılınmaya devam edildi.

Bursa'da da Müslümanlar, ilk teravihinde Ulu Cami, Yeşil Cami ve Emirsultan gibi selatin camilere koştu. Havaların sıcak olması sebebiyle kimi vatandaşlar ise açık havada namaz kılmayı tercih etti. 600 yıl önce Osmanlı Devleti'nin Bursa'yı fethetmesinin ardından yaptırdığı tarihi Namazgah Camisi de teravih namazı için gelenlerle doldu taştı. Açık havada, çınar ağaçlarının ve yıldızların altında namaz kılan Bursalılar, huşu içinde namazlarını eda etti. Tarihi cami, Büyükşehir Belediyesi ve mahalle muhtarı Nedim Serbestol’un çalışmaları sonucu 2011 yılında ibadete açılmıştı.

Tarihi camide namaz kılmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, açık havada namaz kılmanın daha huzurlu olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar, şunları ifade etti: "Ramazanın ilk teravih namazını tarihi bir mekanda kılıyoruz. Cemaatin bu kadar heyecanlı olması, tarihine saygısından. Osmangazi, Orhangazi, Yıldırım'a kadar burası zafere gitmeden önce namazların kılınıp kılıçların kuşandığı mekandır. Burada namaz kılmaktan büyük bir şeref duyuyoruz. Ramazan herkese mübarek olsun. Burada namaz kılmak çok güzel bir duygu."

Mahalle sakinlerinden Yakup Gürbüz ise "Bu tarihi cami mahallemizin camisi ecdat yadigarı. Buralara sahip çıkmak, burada namazımızı, ibadetimizi yapmak bizlere ve Bursalılara gurur veriyor. Burada namaz kılmaktan da gurur duyuyorum. Allah herkesin namazını kabul etsin." dedi.