Vali Şükrü Kocatepe, 112 Komuta Merkezi'ne geçen yıl yapılan 1 milyon 778 bin 946 ihbarın yüzde 97'sinin asılsız olduğunu söyledi.

Kocatepe, Sağlık Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş 112 Komuta Merkezi'ne tahsis edilen 9 yeni ambulans için düzenlenen törende, Van'da Muharrem Taş isimli çocuğun ölümüyle bir kez daha gündeme gelen 112 İhbar Hattı'nın gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kentte; 110, 112, 155, 156 ve çağrı numaralarına çok yüksek sayıda asılsız ihbarlar geldiğini dile getiren Kocatepe, şunları söyledi:

"Hatırlanacağı üzere kar nedeniyle ulaşılamayan köyde bir çocuğumuz vefat etti. Orada asılsız ihbarlar nedeniyle konunun sağlıklı değerlendirilemediği ve telefon irtibatının sağlanamamasından dolayı köye gidilemediği ve böyle bir ihmalin ortaya çıktığı görülüyor. Çok sayıda asılsız ihbar geliyor ve bunlar çocuklar tarafından bilinçsiz şekilde yapılabiliyor. Eğlence amaçlı yapılabiliyor. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz çünkü bunlar acil, önemli ve can kurtaran numaralar. Dolayısıyla lüzumsuz kullanılmasın."

Ekiplerin vakalara ulaşmadaki başarısının arttığına dikkati çeken Kocatepe, 112 Komut Merkezi'ne 2013'te yapılan 1 milyon 778 bin 946 ihbarın yüzde 97'sinin asılsız olduğunu vurguladı.

İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ise kent merkezindeki vakalara 10 dakikada ulaşma oranının yüzde 94, kırsalda ise yüzde 85 olduğunu ifade etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ise kentin sağlık hizmetleri noktasındaki etkinliğinin her geçen gün arttığını söyledi.

Ortaya çıkan tablonun bir sağlıkçı olan kendisini de mutlu ettiğini ifade eden Ramazanoğlu, "Son dönemdeki yatırımlar şehrimizi bölgenin bir sağlık merkezi haline getirdi. Emeği geçen herkese gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocatepe ve Ramazanoğlu paletli ambulansa binerek deneme sürüşü yaptı.

İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptırdığı duanın ardından ambulansların anahtarları teslim edildi. 

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek ile diğer ilgililer katıldı.