Çanakkale Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırıyı kınayarak güvenlik zaafının avukatlar olmadığını söyledi. Şarlan, "Yaşanan olaydan avukatlara pay çıkarmaya çalışmak, sorumluluğun üstünü örtmektir." dedi.

Çanakkale Barosu tarafından başkan Şarlan imzası ile yapılan yazılı açıklama şöyle: "İstanbul, Çağlayan da İstanbul Adliyesinde görev yapan meslektaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, hain bir saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
Bu saldırı, Yargının kurucu unsuru biz Avukatlara da yapılmış bir saldırıdır. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Avukatlar olarak meslektaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Yargı Camiamıza başsağlığı diliyoruz.
Bu saldırı, tüm yargı camiasına, ülkemize yönelmiş bir terör eylemidir. Kimden gelirse gelsin, her nasıl ve her ne şekilde olursa olsun her türlü şiddetin ve terör eyleminin karşısındayız.
Maalesef olaydan buyana yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcımızın ölümüyle; Avukatlar ve Avukat cüppesi arasında bağ kurulmaya çalışılmasını, bu konuda sorumsuzca açıklamalar ve haberler yapılmasını doğru bulmuyoruz. Teröristler, avukat değildir. Bu tür haber ve açıklamalar, Yargı camiasının bütününü oluşturan Avukat, Hakim ve Savcıların arasında ayrımcılık yapamayacak ve bütünlüğümüzü bozamayacaktır.
Adliyelerin güvenliğiyle ilgili çözümleri birlikte her zaman ararız. Ancak Adliyelerdeki güvenliğin zaafı, Avukatlar değildir. Bu konuda yaratılmaya çalışılan algıyı kabul etmemiz mümkün değildir.
Avukatlar, Hakimler ve Cumhuriyet Savcıları gibi yargı görevi yapmaktadır. İnsanların yaşam hakkı, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlükleri için canını yitiren birçok meslektaşımız olmuştur.
Maalesef terör olayının gerçekleştirilmesinde cübbemiz bir suç aleti gibi lanse edilmeye, bu yönde algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu algıyı yaratmak yerine terör olayını gerçekleştiren kişilerin arkasında bulunan asıl failleri bir an evvel Yargıya teslim etmek gerekmektedir. Bunu yapması gerekenlerde bellidir. Yaşanan olaydan Avukatlara pay çıkarmaya çalışmak, sorumluluğun üstünü örtmektir.
Olayla ilgisi olmayan Avukatların hedef haline getirilmesini; mesleğimizin onurlu insanları, hukuk camiası ve halkımız kabul etmeyecektir."