Başkan Poyraz mesajında; “Bin yıldır milletimizin yurdu olan bu coğrafya, büyük sevinçleri ve hüzünleri bir arada yaşamıştır. Çanakkale de, milletimizin hüzün ve sevinci bir arada yaşadığı savaşlardan biridir. Zira Çanakkale, küçük bir toprak parçasını savunma savaşı değildir. 

Çanakkale'de, milletimiz tarih sayfalarına gömülmemek için bir neslini toprağa vermek zorunda kalmıştır. İstiklâl Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif'in, "Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?" diye sorduğu o büyük savaş, doğudan batıya, güneyden kuzeye bütün milletimizi seferber etmiştir.

Gidipte gelmeyeceğini bildiği halde, Maraş'tan, Erzurum'dan, Kütahya'dan, Eskişehir'den, Ankara'dan, Diyarbakır'dan, memleketin dört bir yanından insanlarımız düşmana karşı göğsünü siper etmiştir. Çanakkale'de düşmanın bütün planları boğaza gömülmüş, Türk milleti vatanını ve istiklâlini korumuştur. Birinci Dünya Savaşı'nın kaderini etkileyen Çanakkale Zaferi milli mücadelemize de güç vermiş ve ilham katmıştır. Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarının bizlere bıraktıkları vatan ve bayrak sevgisini, kardeşlik, dayanışma ve birlik ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz. 

Bu vesileyle Çanakkale Zaferi'nin tüm şehit ve gazilerini ve isimsiz nice kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.