Hayatını kaybeden denizci Sadun Boro, Çanakkale Boğazı’nda İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken Takımı tarafından anıldı. Kollarına siyah kurdele bağlayarak denize çiçek atan genç sporcular, Boro için saygı duruşunda bulundu.

Geçen ocak ayında İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken Okulu’nu ziyaret eden Sadun Boro’nun ölüm haberi, genç sporcuları üzdü. Dünyayı teknesiyle dolaşan ilk amatör Türk denizcisi olan Boro’yla tanışan sporcular, sohbet ederek okyanuslara açılmaya söz vermişti. Bugün antrenmandan önce anma töreni düzenleyen genç sporcular, usta denizcinin anısına Çanakkale Boğazı’nda yelken açtı. Törende konuşan İÇDAŞ Spor Kulübü Temsilcisi Şehnaz Doğruyol, Boro'nun genç sporculara örnek olduğunu belirterek, "Sadun Boro'nun kulübümüzü ziyaret ettiği günü asla unutmayacağız. Dünya denizlerine imzamızı atan, deniz âşığı bir insan. Örnek mücadelesiyle çocuklarımıza rehber oldu. Vefatı, deniz sevdalısı olsun olmasın herkesi üzüntüye boğdu. Kendisini kısa süreli de olsa misafir ettik. Bizlere söylediği motive edici, onurlandırıcı sözleri İÇDAŞ ailesi olarak hafızalarımızda yaşatıyoruz.” dedi.

Genç sporcular adına Hilal Özsoy da şunları söyledi: "Dünya denizlerine yelken açıp büyük mücadelelerle hedefine varan Sadun Boro’nun ölümünden dolayı üzüntülüyüz. O bizim Sadun dedemizdi. Kendisinin efsanevi yolculuğunu okuyor, biliyorduk. Bizim kulübümüze geldiği gün çok mutlu olduk. Onunla tanışmak bize gurur verdi. Bizler de tıpkı Sadun dedemiz gibi dünya okyanuslarında Türk bayrağını dalgalandıracağımıza söz veriyoruz."