Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde şehitliklerdeki törenler vatandaşlara kapatıldı, feribotlara da arabalar alınmadı. Mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, 100’üncü yılda büyük bir ayıp yapıldığını ifade etti.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında şehitlikteki törenlerin halkın katılımına kapatıldığı açıklanmıştı. Bugün de vatandaşlar şehitliklere gitmek için Kilitbayır ve Eceabat’tan feribotlarla gitmek istedi. Ancak vatandaşların araçları görevliler tarafından feribotlara alınmadı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen vatandaşlar törenlere alınmayacağını öğrenince tepki gösterdi.

İstanbul’dan şehitlik törenlerine katılmak için Çanakkale’ye gelen Feriha Bölükbaşı, yapılan uygulamanın çok ayıp olduğunu ifade etti. Bölükbaşı, "Aslında araçlarla vatandaşları götürmeleri lazımdı. Vatandaş olarak biz her şeye katılmak isterdik. Şehitlerimize saygımızı göstermek isterdik. Bunu protesto ediyoruz. Araçların oraya gitmemesi hiç güzel bir şey değil. İnsanlar mağdur oldular. Sırf şehitliğe katılmak için İstanbul’dan geldim ama araçların alınmamsı kötü oldu." dedi.

Isparta’dan gelen Mahmut Özyanıkoğlu ise "Şimdi biz buraya geldik, otobüsle geçemeyeceğimizi söylediler. Biz de maalesef yaya bir şekilde gidip de o kadar yolu yürüyemeyiz. Bu yüzden maalesef gidemedik. Isparta’dan geldik, öğrenciyiz. Mağduruz çünkü Çanakkale’ya geldik şehitlerimizi anmaya. Ama anamadık." ifadelerini kullandı.