Çankırı’nın ilk yerel televizyonu Neşe Radyo ve Televizyon - NRT TV karasal olarak yayın hayatına başladı.

Kırkevler Mahallesi Kastamonu Şosesi Hüner Sitesi A. Blokta yayın hayatına başlayan NRT TV’nin açılışına, Vali Vahdettin Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, STK temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Neşe Radyo ve Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Turan Harmancı, “Radyo yayınını 95 yılından bu yana yapmaktayız. İnşallah Çankırı halkının sorunlarını beraberce yetkililere ileticeğiz. Yetkililerin de yaptığı iyi çalışmaları halkımıza duyuracağız.” dedi.

"Televizyonun olmayışı Çankırı’da bir eksiklikti" diyerek konuşmasına başlayan Vali Vahdettin Özcan ise “Zaman, zaman gittiğim yerlerde bize soruluyordu. Kaç tane televizyon ve radyomuzun olduğunu, biz radyomuzu söylüyorduk ama televizyonumuz yok diyorduk. Şimdi televizyona kavuşuyoruz. Kitle iletişim araçlarının modern çağda geliştiği bu günlerde, basının, medyanın, iletişim araçlarının önemi büyük. Sanal âlemde neler olduğunu, neler yapılabileceğini, nasıl toplumların, kitlelerin hareke geçirileceğini hep beraber bazı olaylarda gördük. Kamu yararını gözeterek Çankırı’nın hak ve menfaatlerini ön planda tutarak kamu hizmetinin yararına yapılan çalışmaları vatandaşlara göstererek, ulaştırarak kamu hizmeti yapacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Arslan Türk'ün duasının ardından, Vali Vahdettin Özcan’ın açılış kurdelesini kesmesi ve verilen kokteyl ile NRT TV yayın hayatına başladı.