Çankırı Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen, “Bağırıp çağırmadan, ceza vermeden, sinirlenmeden çocuklara söz geçirme sanatı” konulu seminer gerçekleştirildi. Çankırılı, çocuğu eğitmede en büyük yanlışlıklarından birinin de her istediğini yerine getirmek olduğunu söyledi.

Seminere; Vali Vahdettin Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Halil Nevzat, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

Pedagog Ali Çankırılı, çocuğun eğitiminde anne kadar baba da sorumlu olduğunu vurgulayarak, “Çocuk anne ve babanın ortak meyvesidir. Ailede birbirimize yardımcı olalım. Ama birbirimizin rolünü üstlenmeyelim. Eşcinsel gençlerde yaptığımız araştırma sonucunda eşcinselliğe neden olan en büyük etkenin yüzde 60, yüzde 70 oranında silik baba modeli ve çocukların anne ile yatması gibi roller büyük pay sahibidir.”

Pedagog Ali Çankırılı, ebeveynlerin söz dinletebilmek adına yaptığı en büyük yanlışın çocuğun her istediğini yerine getirme ve davranışlarına sınır koymama olduğunu söyledi. Çankırılı, "Biz fakirlik ve baskı altında büyüdük, çocuklarımız maddî sıkıntı çekmesin, baskı altında büyümesin" diyen ebeveynlerin çocuklarının her isteğini yerine getirdiğini ifade etti. Bu şekilde çocuğun mutlu olacağına ve bağımsız bir kişilik kazanacağına inanıldığını belirten Çankırılı, aksine çocuğun doyumsuz, şımarık, saygısız, sabırsız, şükürsüz, tembel, kural ve sınır tanımayan bir kişiye dönüşeceğini aktardı.

'ÇOCUKLARIN SORDUKLARI SORULARA DOĞRU BİR ŞEKİLDE CEVAP VERİLMELİ'

Çocuğu eğitmek öncelikle anne ve babanın hakkıdır diyen Çankırılı, “Çocuklar bilgiye kolay ulaşıyor. Çocukların sordukları sorulara doğru bir şekilde cevap verilmelidir. Sağlıklı bir şekilde bilgiye ulaşmak için sentezden geçirilmelidir. Biz bir aileyiz yardımlaşırız yalnız birbirimizin sorumluluklarına karışmayız.” ifadelerini kullandı.