Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinin bittiğine dair söylemleri üzerine toplanan Barış Anneleri Meclis'i üyeleri, anlı kalkan olarak sınıra gitme kararı aldı. Çözüm sürecinin bitirilmesine tepki gösteren Bedia Göz, “Biz çocuklarımızı kimseye kurban etmiyoruz. Polis annesi ağlıyor, asker annesi ağlıyor benim yüreğim yanıyor. Gerilla annesi ağlıyor benim yüreğim yanıyor. Yüreğimizin yandığı yeter, ana anadır.” diye duygularını dile getirdi.

Barış Anneleri Meclisi İstanbul üyeleri, Fatih Kadınlar Pazarı’nda bir araya geldi. Çözüm sürecinin sona ermesiyle birlikte şehit edilen polis, asker ve öldürülen örgüt üyeleri için basın açıklaması yapan anneler, barış istedi. Çocuklarını kimseye kurban etmeyeceklerini belirten Bedia Göz, “Biz canlı kalkan gideceğiz, asker anasını, polis anasını, bütün anaları çağırıyoruz. Bizim çağrılarımıza kulak versinler. Duyun sesimizi. Nereye kadar giderse gideceğiz. Artık evimizde durmayacağız. Bu barışı kimseye heba etmeyeceğiz. Sonuna kadar barış diyeceğiz. Kimseye savaş yaptırmayacağız. Savaş kirli bir şeydir. Bu güzelim devlete, güzelim Türkiye’ye neden böyle yapıyorlar? Çocuklar kimin uğruna gidiyor? Bir çocuk kolay mı büyütülüyor? Tahammülümüz kalmadı. Herkes duysun.” diye konuştu.

Siyasetçi ve gazetecilere seslenen Göz, şöyle devam etti: “Kim varsa Allah rızası için bize ses versinler. Sınıra canlı kalkan gideceğiz, durmayacağız. Artık bu savaşı biz durduracağız. Gece rahat uyuyamıyoruz. Acaba bir cenaze nereden geliyor? Polis annesi ağlıyor, asker anası ağlıyor benim yüreğim yanıyor. Gerilla annesi ağlıyor benim yüreğim yanıyor. Yüreğimizin yandığı yeter, ana anadır. Gözyaşı aktığı zaman aynıdır. Hepsine yanıyorum, hepsine üzülüyorum.”

Basın açıklamasını okuyan Deniz Şimşek de şu ifadeleri kullandı: “Kimsenin iktidar hırslarına çocuklarımızı, gençlerimizi ve barışı yedirtmeyiz. Bütün annelere ve bütün kadınlara sesleniyoruz. Hepimiz savaşa karşı irade olmalıyız. Cumhurbaşkanı kendi sarayı ve başkanlık sevdası için Kürt ve Türkleri kurban ediyor.”