Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi çalışanları, Dr. Kamil Furtun’un saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaparak, saldırıyı kınadı.

Hastane bahçesinde, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ülkü Yıldrım, Hastane Yöneticisi Dr. Turan Bilgin, hastane doktorları, idareciler ve tüm sağlık çalışanlarının katıldığı kınama eylemi sonrasında, 43 yıllık Çarşambalı Uzman Doktor Hilmi Atalay’a plaket verildi. 1972 mezunu olduğu öğrenilen doktor Hilmi Atalay'ın, meslek hayatında askeri kariyeri haricinde ilçede uzun yıllar sağlık hizmeti verdiği belirtiliyor.

Aldığı plaketle duygulanan Uzman Doktor Hilmi Atalay, "Ayağımdaki ağrı için Çarşamba Devlet Hastanesi'ne gittim. Şikayetin nedir demeden önce bana bu plaketi takdim ettiler. Çaylarını içtim. Eski dostları gördüm. Müthiş bir keyifti bu plaketi almak. Dilerim beni hatırlayanlar da hep hatırlanırlar. Hastane yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak hep birlikte verebiliriz. Samsun’da canice saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden sevgili meslektaşımız Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, kalanlarına sabır diliyorum. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum." diye konuştu.