Fatih’te 5 katlı bir binanın çatısında mahsur kalan martının imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Bir internet kullanıcısının sosyal medya üzerinden yaptığı ihbar üzerine harekete geçen ekipler, yaralı martıyı sıkıştığı çatıdan kurtardı.

Olay, Silivrikapı Mahallesi Şehit Turan Topal Sokak’ta akşam saatlerinde yaşandı. Üniversite öğrencisi Burak Çelik (20), oturduğu yerin hemen karşısındaki binanın çatısında mahsur kalan bir martıyı görünce durumu sosyal medya üzerinden Fatih Belediyesi’ne bildirdi. Belediyenin de ihbarı itfaiye ekiplerine bildirmesi üzerine operasyon düğmesine basıldı.

Dar sokaklar sebebiyle olay yerine varmakta güçlük çeken itfaiye ekibi, yaya olarak ulaştığı binanın çatısına da merdivenlerden çıktı. En üst kata çıkan ekipler, teras bölümünden çatıya geçti. Mahalle sakinlerinin meraklı bakışları altında gerçekleşen operasyonda sıkışan martıyı kurtaran itfaiye erleri, hayvanın yaralı olması sebebiyle martıyı itfaiye aracına götürdü. Kurtarılan martı, tedavi edilmek üzere Fatih Belediyesi Hayvan Hastanesi’ne kaldırıldı.

İhbarı yapan Burak Çelik, “Akşam saatlerinde karşı binanın çatısında yaralı bir martı gördüm. Daha sonra durumu belediyeye bildirdim. Onlar da itfaiyeye haber vermiş. Gelip kurtardılar. Herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.