Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Suruç’taki patlamanın bununla biteceğini sanmadığını belirterek, “Günlerdir söylüyoruz; terörle yatağa girmenin hiçbir faydası yoktur. Teröre destek verip, Suriye’deki hükümeti, rejimi devirme anlayışının geldiği nokta bumerang gibi bizi vurmuştur.” dedi.

HDP Milletvekili Doğan, Suruç’taki patlamada hayatını kaybeden kişilerin cenazesinin yapılacağı Gaziantep Adli Tıp Merkezi’ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Cenazelerin gelişini bekleyen Celal Doğan, patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Burada bir açıklama yapın Doğan, “Artık bu saatten sonra sözün bittiği yerdeyiz. Yıllardır uyarıyoruz; Gaziantep’in ve Urfa’nın sınırlarına tehlike geldi dayandı, bu tehlikeyi görün dedik. Ama maalesef göremediler. Bunlar Kobani’nin hizmet şehitleridir. Onlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Türkiye’nin başı sağolsun.” diye konuştu.

'TÜRKİYE’DE 1 AYDIR LA FONTE MASALLARI GİBİ KOALİSYON MASALARI ANLATILIYOR'

Devletin Kürlerle IŞİD’i karşı karşıya getirdiğini belirten Doğan, şunları kaydetti: “Burada biteceğini de sanmıyorum. Günlerdir söylüyoruz, terörle yatağa girmenin hiçbir faydası yoktur. Teröre destek verip, Suriye’deki hükümeti, rejimi devirme anlayışının geldiği nokta bumerang gibi bizi vurmuştur. Burada devlet acaba Kürtlerle IŞİD’i karşı karşıya getirirsem boğdururum anlayışını test etmiştir. Şu anda boğdurdukları Türkiye Cumhuriyeti’nin 25 yaşındaki genç çocukları olmuştur. Bunları biz şehidimiz kabul ediyoruz. Eldeki deliller bir intihar saldırısı olduğunu söylüyor. 1 aydır Türkiye’de La Fonte’nin masalları gibi, bir varmış bir yokmuş gibi koalisyon masalları anlatılıyor. Masada her şey var ama Türkiye yok. Türkiye’yi masaya koyup çare bulmanın zamanıdır. Eğer çare bulunmazsa bunlar aranacak günler diye düşünüyorum. Ülkenin başı sağolsun.”