Direksiyon başında cep telefonuyla oyun oynarken bir yolcu tarafından çekilen görüntüsü sosyal medyaya düşen halk otobüsü şoförüne 176 lira para cezası ve 30 ceza puanı kesildi.

Esenler’de Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi-Esenler Metro arasında sefer yapan HT1 sefer sayılı özel halk otobüsünün sürücüsü, seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynadığı esnada yolcular tarafından görüntülenmişti. Görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından harekete geçen İETT, başlattığı incelemeler sonucunda şoförün sertifikasını iptal etmişti.

Basın Protokol Şube Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada otobüs şoförü H.G.’ye Karayolları Trafik Kanunu’nun trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan yönetmelikle gösterilen kural, yasak zorunluluk ve yükümlülüklere uymamak maddesini içiren 47/1-d maddesinden 88 lira para cezası kesildiği belirtildi. Aynı suç kapsamında H.G.’ye ayrıca 20 ceza puanı verildi. Ayrıca seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak suçundan ayrıca 88 lira daha ceza verildi. Bu suçun da şoförün ehliyetine 10 ceza puanı olarak yansıdığı öğrenildi. Böylece H.G. ehliyetine verilen toplam 30 ceza puanı ile 176 lira para cezasına çarptırıldı.

Açıklamada, "Araç sürücüsü H.G. isimli erkek şahsa 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-d ‘Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak’ ve 73 ‘Seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak’ maddelerine istinaden trafik idari para cezası uygulanmıştır." ifadesine yer verildi.