Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan'ın öldürülerek cesedinin yakılması Ceyhan'da da protesto edildi.

Ceyhan Ülkü Ocakları tarafından tertiplenen eyleme, Cumhuriyet Halk Partisi, Ceyhan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Ceyhan Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri de destek verdi.

Çoğunluğu öğrencilerden oluşan yaklaşık bin kişilik grubun katıldığı protesto yürüyüşü Azerbaycan Kardeşlik Parkında başladı. Burada toplanan grup sloganlar atarak İnönü Bulvarından Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında yol boyunca ev ve işyerlerinden alkışlarla guruba destek verildi. Gurubun Cumhuriyet Meydanı'na girişine polisin izin vermemesi kısa süreli bir tartışmaya neden oldu. Daha sonra kriz aşılarak park içerisinde basın açıklaması yapıldı.

Yürüyüşe Ceyhan Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri de katıldı. Ceyhan MYO Öğretim Görevlisi Yusuf Culha, böyle bir günde kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirterek, “Bu ülkede bir kız akşam 21.00’de dışarıya çıkıp gezemeyecekse, yürüyemeyecekse hatta okulundan çıkıp evine gidemeyecekse ben bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan bir erkek olmaktan utanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Özgecan Aslan anısına bir dakikalık saygı duruşu ve okunan duaların ardından grup sessizce dağıldı.