Bingöl eski İl Emniyet Müdürü ve Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı Ercan Taştekin, operasyon düzenlenen polislere destek vermek için İzmir’e geldi. İzmir Adliyesi önünde, polislerin yakınlarıyla da görüşen Taştekin, çeyrek asıra yakın suç soruşturması yaptığını, bugün çok boyutlu bir hukuk faciasıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Adaletin tecelli etmesi ve suçun aydınlanması için yapılan çalışmalar olmadığını söyleyen GÜSAM Başkanı Taştekin, “Delilsiz, bilgisiz, belgesiz, bulgusuz, sadece ve sadece bir kumpas. Bu kumpasın yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının unutturulması, Oslo’da verilen sözlerin tutulması, parti çıkarlarına biat etmeyen polisin tasfiye edilmesi amacıyla yapılması son derece acı ve vahim.” dedi. Yaklaşık 13 aydır 'paralel' yalanı ve iftirasıyla hareket edildiğini, gözaltına alınan 400’e yakın polise bununla ilgili bir bilgiyi, belgeyi, beyanı, delili, somut, kuvvetli, bırakın makul şüpheyi, sorulan bir tek bir soru dahi olmadığını kaydeden Taştekin, basında ortalığın bu konularla velveleye verildiğine dikkat çekti. Polislere, "Siz bunu niçin dinlediniz?" sorusunun sorulduğunu, dünyanın her yerinde terör örgütleriyle, yolsuzlukla, vatandaşın malının çalınmaması için mücadele etmek için, can güvenliğini sağlamak için tüm dünya polisinin yaptığı görev şekliyle ilgili muhatap kaldıkları kurmaca, düzmece, varsayımlarla hareket edilen bir soruşturmayla karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Taştekin Kilis, Gaziantep, Adana, Erzurum, Mersin, Antalya, Kocaeli, Tekirdağ ve İzmir’de onlarcasının yapıldığını, hepsinin de arka arkaya çöktüğünü belirtti. Kumpasların, kurguların, hukuk katliamlarının devam etmesini, “Çünkü gücü elinde bulunduran idare, bu kumpasları, kurguları, hukuk katliamlarını yapanları adli ve emniyet mekanizmalarında daha üst düzey makam ve mevkilere getirdikleri için. Birileri de, 'Biz de belki daha üst makam ve mevkilere geliriz' diye bu operasyonların peşinde koşuyorlar. Dünya hukuk tarihinde Türkiye için utanç vesilesi olan hukuksuzlukların yaşanmasına sebebiyet veriyorlar.” sözleriyle açıkladı.

Türkiye’de bunlar yaşanırken, "Yüzlerce terörist de görseniz müdahale etmeyeceksiniz." şeklinde vatan hainliği zihniyeti olduğunu kaydeden Ercan Taştekin, “Bir ilçede bir ayda yedi tane faili meçhul cinayet işlenirken, bunca yolsuzluk, hırsızlık, arsızlık olurken kumpaslar peşinde koşan emniyet teşkilatı, enerjisini yanlış yere harcayan adalet, maalesef ve maalesef son derece üzüntü verici.” dedi. Bu işin sonunda, gözaltına alınan insanların delil, bilgi ve belge olmadığı için hiçbir zaman zarar görmeyeceğini, hukuksuzlukları yapanların, kumpasları kuranların nihayetinde gelip hesap vereceğini ifade eden Taştekin, “Onlar buraya yargılanmak için geldiklerinde, o hukuksuz emirleri yerine getirenler birbirlerine düşecekler. Onlar hesap vermeye geldiklerinde başlarını saklayacaklar. Şu an kumpasa maruz kalanların eşleri burada alınları açık, başları dik dua ediyorlar. Asla feryat etmiyorlar. Babaları, anneleri burada. ‘Benim çocuğum alınmasaydı üzülürdüm.’ diyenler burada. Yarın hukuksuzluk yapanlar, kumpas kuranlar alındıklarında eşleri, anneleri, babaları kaçacak yer arayacaklar.” şeklinde konuştu.

İzmir’de adliye önünde toplananların devleti bir şarlatan için devletin önüne yatıranlar için gelmediğini, rüşvet alan, yolsuzluk yapanlar için, babalarıyla kısık seslerle konuşup evdeki paraları sıfırlayanlar için gelmediğini de kaydeden Taştekin, “Buraya aziz İzmirlilerin güvenliği için canlı bombaları yakalayanlar, Hakkari’de şanlı bayrağın dalgalanması için terörle mücadelede görev yapan Taner Aydın’lar, Van’da görev yapanlar, terörle mücadele için çalışanlar için geldi. Şanlı bayrağın dalgalanması için geldiler.” dedi.