Osmaniye merkez Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nin 29 Mart 1989 tarihinden beri muhtarlığını yapan 71 yaşındaki Mehmet Ali Özkan, artık bu işi bırakacağını söyledi. Özkan, "Mahallemi ve halkımızı büyük küçük ayırmadığım, hiç kimseyi ötekileştirmediğim için son seçimde de 4 bin 100 seçmenin 2 bin 350'si bana oy verdi. Altıncı kez muhtar oldum. Bu onur bana yeter, artık aday olmayacağım." dedi.

Hiçbir zaman mühür ve tabanca muhtarlığı yapmadığını, her zaman halka hizmetin hakka hizmet olduğunu düşündüğünü belirten Muhtar Özkan, mahallenin 1988 yılında belediye meclisi kararıyla Raufbey Mahallesi'nden ayrıldığını, 1989 yılının 26 Mart'ında da seçime gidildiğini kaldetti. Özkan, "O gün ben aday olmuştum ve o günden bu yana 26 yıllık tecrübeli muhtarım. Altıncı kez seçildim. Herkese sevgi verebilmek zordur ama bunu verebildiysek ne mutlu bize. Bunu da sağlamışız ki bizi yeniden seçtiler. Halkımı, mahallemi seviyorum. Şimdiye kadar hiçbir ayrımcılık yapmadım. Sevgi her şeyin başındadır, bu sevgiyi verdikten sonra kazanırsınız." diye konuştu. Bugüne kadar altı belediye başkanıyla çalıştığını söyleyen Mehmet Ali Özkan, "Bazı belediye başkanlarına halkımızın isteklerini iletirken sesimiz yükselmiş olabilir ama sonuçta muhtarız ve mahallemize hizmet getirmek için hiçbir belediye başkanıyla ters düşmedim, düşmem de doğru olmaz. Daha önce kaymakamlar ve şimdi ise valilerimizle mahellemiz için sürekli iyi diyalog içinde oldum. Muhtarlık halka hizmet makamı olduğu için sen ben kavgasına girmedim. Benim mahallemde bir taşı taş üstüne koyanın yanındayım." dedi.

Bir daha aday olmayacağını, gayesi halka hizmet olan birini halk da uygun görürse görevi bırakmak istediğini belirten Özkan, "Bundan sonraki dönem için mahalle halkının da onaylayacağı bir kardeşimize muhtarlığın püf noktalarını öğretip ona devredeceğiz inşallah. Son günlerde, halka hizmet hakka hizmet mantığıyla muhtar olmak isteyen genç kardeşlerimiz, mesleğin püf noktaları hakkında danışmaya geliyor. Bunlar, gençler adına beni sevindiriyor." diye konuştu.