CHP Osmaniye birinci sıra milletvekili adayı Nihat Çerçi, seçim bildirgelerinin AK Parti’de telaş neden olduğunu belirterek, kaynak tartışmasının bu nedenle gündemde tutulmaya çalışıldığını ifade etti

Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya gelen Nihat Çerçi, Türkiye’nin kesinlikle kaynak sorunu olmadığını aktardı. Nihat Çerçi, “AKP seçim bildirgemizdeki vatandaşa yönelik somut önerilerini görünce iktidarları biteceği için telaşa kapıldı. Programımızın doğruluğunu bu da ortaya koydu. Projelerimizin gerçekleşmesi için kaynak sorunumuz yok. Gereksiz yere harcanan paraları da ortaya çıkaracağız. AKP’nin telaşı bundan da kaynaklanıyor.” dedi.

AK Parti’nin, CHP seçim bildirgesine gösterdiği tepkinin “itiraf” olarak gördüğünü anlatan Çerçi, Türkiye’nin gelir değil, bunun adil dağıtılması sorunuyla karşı karşıya olduğunu ifade etti. AK Parti’nin Türkiye’nin kaynaklarını saraylara, bakanın beyanıyla çerez parasına aldıkları lüks otomobillere ve makam uçaklarına harcadığını vurgulayan Çerçi sözlerini şöyle tamamladı: “AKP yöneticilerinin sürekli olarak “nereden kaynak bulacaklar” sözleri bugüne kadar AKP iktidarının kaynak israfının da itirafı. Türkiye’de yeterli gelir var. Bunları dağıtabilme becerisi gösterirseniz dar gelirlinin borçları biter, gelir konusunda her kesim rahatlar. AKP, 13 senedir bunu yapmadığı ya da yapamadığı için kaynak sorununu sürekli açıyor.”