Beyoğlu’nda eylem yapan CHP Beyoğlu Gençlik Kolları, 16 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısı ve terör olaylarını protesto etti. CHP Beyoğlu Gençik Kolları Başkanı Cenk Bleda Haşhaş, “400 vekil alamayan AKP, halkımızı cezalandırmaktadır.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyoğlu Gençlik Kolları üyesi bir grup, saat 20.00’da İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde toplandı. ‘Ne 400 vekilmiş bee… Ülkeyi uğruna kar gölüne çevirdin, anaları evlatsız, evlatları yetim bıraktın. Sende vicdanın kırıntısı bile yok!’ ve ‘Yere batsın sizin savaşınız, barış istiyoruz’ yazılı pankart açan eylemciler, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘400 vekil hevesi ölümlerin sebebi’ ve ‘Basın susmaz kalem kırılmaz’ şeklinde slogan attı. Şehitler içen bir dakikalık saygı duruşunun ardından grup adına basın açıklamasını CHP Beyoğlu Gençik Kolları Başkanı Cenk Bleda Haşhaş okudu. Haşhaş, 49 günde 81 vatan evladının şehit verilmesinin vicdanları sızlattığını söyledi. Açılım süreci boyunca sağlanan çatışmasızlık ortamının neden bozulduğunu soran Haşhaş, “Olan şudur: Halkımız AKP’ye dur demiş, onu iktidardan indirmiştir. İktidarını kaybeden AKP ise kaos yaratmayı tercih etmiştir. 400 vekil alamayan AKP, halkımızı cezalandırmaktadır. Acılı şehit yakınlarına ‘karakteri bozuk’ diye hitap eden, tutuklattıran Erdoğan, daha dün canlı yayında ‘400 vekil olsaydı, her şey başka olurdu’ dedi. Her şey iktidarını korumak için midir? Her şey 400 vekil için midir? 400 vekil için mi ülke kan deryasına döndürüldü? Bu nasıl bir vicdansızlıktır! Bu nasıl bir iktidar hırsıdır!” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi eleştiren Cenk Bleda Haşhaş, ülkenin iktidar uğruna çatışma ortamına sürüklenmesinin anayasal bir suç olduğunu belirtti. AK Parti’nin ülkeyi kan deryasının içine sürüklediğini iddia eden Haşhaş, “Diğer yandan, asker sivil demeden yurttaşlarımızı öldüren terör örgütü PKK derhal silah bırakmalıdır.” diye konuştu. Herkesi sağduyulu olmaya çağıran Cenk Haşhaş, teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı günü Türkiye-Hollanda futbol maçını bir şehit çocuğuyla birlikte izlemesini de eleştiren Haşhaş, “Sayın Davutoğlu, önemli olan şehit çocuğu ile maç izlemek değildir, önemli olan çocuğun babası ile beraber maç izlemesini sağlamaktır. Çok iyi biliyorsunuz ki Sayın Davutoğlu, siz o maçı izlerken, gülücükler saçarken, Dağlıca’da askerlerimiz şehit ediliyordu. Siz ise şovunuza devam ettiniz. Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır! Bu nasıl bir aymazlıktır!” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç da eleştirilerini Türkiye-Hollanda maçını izlemeye giden Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yöneltti. Erdoğan’ın başkan olmak için kan akıttığını öne süren Karakoç, CHP olarak buna izin vermeyeceklerini dile getirdi. AK Partili bir grubun dün gece Hürriyet gazetesine yönelik saldırısını da değerlendiren Karakoç, “Bu sözüm siz değerli basın mensubu arkadaşlaradır. Dün gece yüz tane genci alıp özgürlük , demokrasi dediğimiz noktada Hürriyet gazetesini basarak linç etmeye çalışıyorlar. Sizler kaleminizden korkmayın. Yazın. Bizler her zaman arkanızda olacağız. Yandaş medya diye tabir edilen basını bugün gözaltına almaya çalışıyorlar ama yine CHP sahip çıkıyor. Çünkü bu ülkede demokrasi diyorsak herkes konuşmalı, herkes düşüncelerini yansıtmak zorundadır.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından CHP İstanbul üyelerinden bazıları, barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurdu. Basın açıklamasının ardından 5 dakika oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı. Eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri de güvenlik önlemi aldı.