Çankırı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Murat Berat Atalay, “AK Parti'ye verilecek her oy ülkeye ihanettir.” dedi.

Son zamanlarda artan terör olaylarını eleştiren Atalay, “13 yıllık AKP iktidarı ülkeyi yaşanmaz bir hale getirdi. PKK terörü AKP eliyle azdırıldı, IŞİD terörü ise Başkent'e gelerek 102 kişiyi katletti.” diye konuştu.

"Eskiden PKK kırsaldaydı AKP ile şehirlere indi" diyen Atalay, şunları kaydetti: “Artık her gün 3-5 şehit geliyor ve AKP buna karşılık terör mitingleri düzenleyip oy istiyor. IŞİD terörü ise hiçbir operasyon yapılmıyor. Suruç'ta gençlerimizi katleden canlı bombanın kardeşi elini kolunu sallayarak Ankara'ya geliyor. Kahvaltısını yapıp 102 insanımızı katlediyor ve hükümetin bundan hiç bir haberi olmuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu da ‘canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmayınca tutuklayamıyoruz’ diyerek tam bir skandala imza atıyor. Bu sorumluluğu üzerine alıp istifa eden bir onurlu kişi çıkmadığı gibi bu olayın konuşulmasını da yayın yasağı ile engelliyorlar.”

Türkiye'de hukukun bittiğini, demokrasinin de can çekiştiğini kaydeden CHP Çankırı milletvekili adayı, sözlerini şöyle tamamladı: “Canlı bombaları takip etmeyen emniyet ve istihbarat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kim tweet attı, onun takibini yapıyor. Emniyet zırhlı araçlarla okul basıyor. AKP muhalifi kim varsa baskına uğruyor. Ülkede hukuk bitti, demokrasi can çekişiyor. 1 Kasım seçimleri bu bakımdan çok önemli. AKP'ye verilecek her oy bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir."