CHP Antalya 5. sıra milletvekili adayı Devrim Kök, bu seçimin sıradan bir seçim olmadığını, 7 Haziran'ın padişahlık özlemi içinde olanlara 'bir dur seçimi' olacağını söyledi.

Halka başkanlık sistemi adı altında padişahlığın dikte edildiğini belirten Kök, "Asya modeli başkanlık adı altına halkımıza padişahlık dikte ediliyor. Demokratik sistemin vazgeçilmesi olan 'denetlenebilirlikten uzak' ben istediğimi yaparım ile padişahlığa özeniyorlar." dedi.

Devrim Kök, Manavgat'ta seçim çalışması yaparak partililerle buluştu. Siyasi iktidarın, 13 yıllık iktidarları döneminde 90 yıllık cumhuriyetin tüm kazanımlarını yok etmek için savaş açtığını ifade eden Kök, bu seçimin, cumhuriyetin kazanımlarının korunması ile padişahlık özlemi içinde olanlar arasında geçeceği için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti. Birilerinin başkanlık sistemi altında ülkeyi padişahlığa götürmek istediğini belirten Kök, şöyle konuştu: "Bu seçim, tarihi öneme sahip. Bu seçimde milletvekili ile kimin bakan, kimin başbakan olacağından ziyade zaman zaman kesintiye uğrasa da bu topraklara çok değer katan cumhuriyetin değerlerini korumak için oy vereceğiz. Bunun için de CHP'nin tek başına iktidara gelmesi gerekir. Beyefendi, başkanlık sistemi adı altında ülkemize padişahlığı getirmek istiyor. Aklından geçen Asya modeli başkanlık sistemi de hepinizin bildiği gibi demokrasilerin olmazsa olmazı olan 'denetlenebilirlikten' uzak. Beyefendi 'ben yaptım oldu' diyerek başkanlık sistemi altında ülkemize kendi padişahlığını kabul ettirmek istiyor. Onun için 7 Haziran seçimleri tarihi öneme sahip. Padişahlığa özenenlere dur demek için 7 Haziran'da sandığa sahip çıkalım. Seçim tarihine kadar ev ev dolaşarak cumhuriyetin kazanımlarının korunması ve ülkenin geleceğine sahip çıkma adına bir kişiyi ikna etme bile değerli bir çalışmadır."