CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, reklam ve billboardları sadece AK Parti'nin kullanmasına tepki gösterdi. Tekin, "AKP'nin her alanda olduğu gibi reklam ve billboard mecrasında da büyük bir çeteleşme var. Bu çeteleşmenin önüne geçmek mümkün değil. Özellikle kamu alanlarında, köprü, metrolar ne varsa tamamını bir siyasi parti kullanıyor. Ne karşılığında kullanıyor? Sıfır... Kim bu reklamcılar? Bu reklam mecralarının sahiplerine baktığınızda tamamı AKP'li yöneticilerin çocukları... 15 milyon İstanbullunun hakları ihlal ediliyor." dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP genel başkan yardımcıları Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu ile Mehmet Bekaroğlu seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da bazı ilçeleri gezdi. Bağcılar'da seçmenle buluşan adaylardan Tekin, burada toplananlara hitap etti.

"CHP'NİN FITRATINDA ÇETELEŞME YOK"
"AKP'nin iktidarı kaybetme telaşı içinde her iki eşbaşkan gerek kaçak sarayda oturan, gerekse sözde başbakanlık koltuğunda oturan zat-ı muhterem inanılmayacak şekilde toplumun en kutsal değerlerini kirli siyasetlerine alet edebileceğini hiç düşünemezdim." diyen Tekin, "Aklınıza gelebilecek ne varsa; dini değerlerimiz, Kur'an'ımız, kitabımız, Diyanet'in bütün alanlarını kendi kirli alanlarında kullandılar. Kim bu kullananlar, hani dün Davutoğlu bizleri tarif etmiş, 'çeteler' demiş. Maalesef sayın Davutoğlu, CHP'nin fıtratında çeteleşme, yolsuzluk, yalan yoktur. Bunların tamamı size mahsustur. Şimdi iktidarda kalmak için yapılacak ne varsa yapıyorlar. Bunu asla izin vermemeniz lazım." şeklinde konuştu.

DİYANET'E ÇAĞRI
Tekin, şöyle devam etti: "Oyları korumak bizim şerefe ve namus borcumuz olacak. İnsanın reyini çalmak, namusa el uzatmaktır. Özellikle din görevi yapanlar... Dün gazetelere yansımıştı, Almanya'da Diyanet İşleri'ne çağrıda bulunmak istiyorum. Umarım ki bunlar Diyanet mensubu değildirler. Bunlar din adamı da değiller. Bir din adamının sahtekârlık yapmasını asla düşünemezdim. Dün yakalandılar. Bunların din adamı değil bir din tüccarı, cambazı oldukları ortaya çıktı. Diyanet'e çağrıda bulunuyorum; bunları soruşturmaya tabi tutsunlar."

Başbakan Davutoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili kullandığı 'yalancı' ifadesini de eleştiren Tekin, "Sayın Genel Başkanımızı çok yakinen tanıyan insanlarız. İnancı, siyasal düşüncesi, kişiliği yalancılığa müsait değil. Ama siz yalanın ta göbeğine batmışsınız. Allah sizi yalandan korusun." dedi.

"REKLAM MECRALARINDA ÇETELEŞME VAR"
Daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Tekin, şunları söyledi: "AKP'nin her alanda olduğu gibi reklam ve billboard mecrasında da büyük bir çeteleşme var. Bu çeteleşmenin önüne geçmek mümkün değil. Özellikle kamu alanlarında, köprü, metrolar ne varsa tamamını bir siyasi parti kullanıyor. Ne karşılığında kullanıyor? Sıfır... Kim bu reklamcılar? Bu reklam mecralarının sahiplerine baktığınızda tamamı AKP'li yöneticilerin çocukları... 15 milyon İstanbullunun hakları ihlal ediliyor. Herkesin orada payı var, bu payların tamamına AKP el koymuştur. Yani maalesef bir çeteleşme ile mücadele ediyoruz. Reklam mecralarının tamamı kaçak kullanılıyor. Bunu kullanan da bir ülkenin başbakanı... Bir başbakan yasadışı iş yapıyorsa sırada yurttaşlarımızın yasadışı yapacağı işler meşrulaşır."