CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'den bedelli askerlik açıklaması geldi. “Allah kimseyi evlat acısıyla 'mutlu' etmesin.” diyen Tekin, “Bedelliyi çocuklarınızı kurtarmak için mi çıkardınız? 'Bedelli askerlik olmasın' demiyoruz. Bizim kastımız siyasilerin çocuklarıdır. Onlar da askere gitmelidir.” dedi.

Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada bir televizyon programında 'bedelli askerlik' konusunda yapmış olduğu açıklamalar sonrası bazı sosyal medya kanallarında konunun farklı yerlere çekildiği ve bilgi kirliği oluşturulduğunu ifade etti. Tekin, “Bedelli askerlik olmasın demiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu bedelli hakkı kazanmasına rağmen bu hakkı kullanmamıştır. Bu tüm siyasilere örnek olmalıdır.” dedi.

BEDELLİYİ ÇOCUKLARINIZI KURTARMAK İÇİN Mİ ÇIKARDINIZ?

Tekin, şu ifadelere yer verdi: “Allah kimseyi evlat acısıyla 'mutlu' etmesin. Evlatlarını şehadete gönderenleri bile. Bütün nimetlerden siyasetçilerin, cumhurbaşkanlarının çocukları yararlanacak, külfetleri garibanların çocukları çekecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bakın genel başkanımızın oğlu hak kazanmış olmasına rağmen bedelliyi reddetti. Bu bedelliyi çocuklarınızı kurtarmak için mi çıkardınız? Çürük raporları düzenleyerek, binlerce lira bedelli askerlik ücreti ödeyerek çocuklarını askere yollamayanlar, evlatlarını şehadete yollayan yoksul halka keyif bağışlamasın.

BEDELLİ ASKERLİK OLMASIN DEMİYORUZ

Bedelli askerlik olmasın demiyoruz. Bedellinin çıkması için CHP olarak TBMM’ye vermiş olduğumuz kanun tekliflerimiz de var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu bedelli hakkı kazanmasına rağmen bu hakkı kullanmamıştır. Bu tüm siyasilere örnek olmalıdır.

SİYASİLERİN ÇOCUKLARI DA ASKERE GİTMELİ

Bizim kastımız siyasilerin çocuklarıdır. Onlar da askere gitmelidir. Kamuoyunun çok iyi hatırlayacağı gibi Cumhurbaşkanı 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir' demişti. Şimdi kalkıp evladını kaybetmiş bir baba yerde ağlıyorken eline mikrofonu alıp, şehadet makamına ulaşmış bir şehit cenazesinde 'ne mutlu onun ailesine’ diyor. Bizim bu pişkinliği kabul etmemiz mümkün değildir. Bedelliyse bedelini alırsın ancak aynı şartlardan yoksulun çocucuğu da bedel ödemeden yararlanmalıdır.

KİMSE BU GERÇEİ ÇARPITMASIN

İptal edilmesi gereken bedelli askerlikten yararlanmış siyasilerin çocuklarının bedelli hakkıdır. Kimse bu gerçeği çarpıtmasın.”