CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, iktidarın, ithal kurbanlıkların piyasaya sürmesi halinde yerli besiciyi bitireceğini söyledi. 13 yıldır iktidarda bulunan AK Parti'nin yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının hayvan yemi saman ile kurbanlıkları ithal etme noktasına getirdiğini belirten Kara, girdi maliyetlerinin son 7 yılda yüzde 400 artması sebebiyle üreticinin damızlık düvelerini kasaba kestirmek zorunda kaldığını kaydetti.

Kara, bayram öncesi yaptığı açıklamada, girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticisinin zor ayakta kaldığını ifade etti. Hayvancılıkta en önemli sorunun yem fiyatlarının Avrupa ülkelerine göre yüzde 80 oranında pahalı olması olduğunun altını çizen Kara, "İthal kurbanlıkların piyasaya sürülmesi demek yerli üreticinin 2 yıllık emeğini boşa gitmesi demektir. Bundan 30 yıl önce ülkemiz tarım ve hayvancılıkta dünyada kendi kendine yetebilen ilk 10 ülke arasındaydı. AK Parti iktidarında ise saman ve kurbanlık hayvan ithal eder hale geldik. İktidar, ithal kurbanlık yerine üreticiye destek olmalı. Yem fiyatlarını makul seviyeye çekmeli." diye konuştu.

Türk lirasının 1 Ocak'tan itibaren uluslararası para birimleri karşısında yüzde 32 oranında değer kaybetmesiyle büyükbaş ve küçükbaş üreticinin üretim şartlarının daha da ağırlaştığının altını çizen Kara, "İktidar tarım ve hayvancılıkta destekleme yapıyoruz diyor. İktidar kaşıkla veriyor kepçe ile geri alıyor. Üretici bir kilo yemle bir litre süt alıyor. Bu üretici nasıl ayakta kalsın. Bu iktidar tarım ve hayvancılığı bitirmiştir." ifadesinde bulundu.