Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya Bartın’da eğitim kurumlarına eş zamanlı yapılan polis baskınlarının bir 'algı operasyonu' olduğunu ifade ederek, baskınları kınadığını söyledi.

Ulus olarak şehit cenazelerinden dolayı yas tutulması gereken bir dönemde siyasi iktidarın eğitim ve öğretim kurumlarına baskınlar düzenlemesinin bir algı yaratma gayretinden başka bir şey olmadığına dikkat çeken CHP Bartın Milletvekili M.Rıza Yalçınkaya, esas baskın yapılması gereken yerin polis ve askeri şehit eden terör örgütleri olduğunu vurguladı.

CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya yaptığı açılamada, eğitim ve öğretim yapılan kurumlara bu tür baskınların yapılmasının kamuoyunda bir algının algı yaratmanın gayretinin göstergesi olduğunu belirtti. Yalçınkaya, “Eğitim öğretim yapılan kurumlara baskınlar yapılması ve bu kurumlardaki öğrencilerin gözü önünde veya yurtta kalan öğrencilerin gözleri önünde bu tür operasyonların yapılması bence algı yaratma gayretidir. Toplumda bu eğitim ve öğretim kurumlarının sanki bir suç üreten kurumlar gibi gösterme gayretidir.”

EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMLARINDAN TERÖRİST ÇIKMAZ!

Siyasi iktidarın şehit cenazelerinin gelmesini önlemek yerine eğitim ve öğretim kurumlarına baskın yapmasının algıdan ibaret olduğunu dile getiren CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, şunları kaydetti: “Gözümüzü dikip esas olarak Türkiye’de ne olup bittiğiyle bakmak zorunda olduğumuz ocaklara ateş düşmesidir. Yaklaşık bir aydır canımızı yakan acımızı her geçen gün fazlalaştıran evlatlarımızın hayatını kaybedip şehit olmasıdır. Öncelikle terörün odaklandığı yerlere bu baskınların yapılıp gencecik fidanlarımızın, evlatlarımızın hayatını kaybetmemesi konularında gerekli suç yapılarının çökertilmesi lazım. Dolayısıyla eğitim öğretim kurumlarına yapılan bu tür baskın ve baskılar kamuoyunda kendi düşünceleri doğrultusunda bir algı yaratma taktiğidir. Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili olarak da Bartın’daki eğitim ve öğretim kurumlarına yapılan bu baskın ve baskıyı kınıyoruz. Türkiye’deki gündem o kadar çok yoğun ki ulusumuzun acısı o kadar fazla ki her gün evlatlarımızı kaybediyoruz her gün şehit haberleriyle karşı karşıyayız. Bütün ulus yasa boğulmuş her eve düşen ateş o evi yakıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bunlarla uğraşması gereken siyasi iktidar malasef eğitim ve öğretim kurumlarında herhalde terörist arıyor.”